Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2010
Élménybeszámolók 2010 : Kata beszámolója 2010. Július 9 - 18 -ig

Kata beszámolója 2010. Július 9 - 18 -ig

  2010.07.22. 08:16


Grand Tours

Agios Sostis Iberia apartman

 

Péntek:

Hajnal 2-kor indultunk Sopronból egyénileg. A busszal Győrből indultunk 4:20-kor. Pestig egy 10 személyes kisbusszal. Itt átszálltunk az emeletes buszra, ezzel mentünk végig. A buszutat nem részletezném, már mentünk busszal, tudtuk mire számítsunk. csak arra nem készültünk fel, hogy lesz pár ember, aki azt hiszi akkor mehet pisilni, amikor ő akar. Volt, hogy már 1,5 óra múlva rinyáltak, hogy álljunk meg. A kis okosok csak azt nem fogták fel, hogy a saját nyaralásukból veszik el az időt.

Sofőrjeink Olivér és Lajos igen türelmesek voltak, minden elismerésem nekik!!

 

Az út nagyon kanyargós, szerpentines, a határok nagyban befolyásolják a menetidőt.

 

Szombat:

A délelőtt hamar eltelt 11-kor indult a kompunk. Na ez is nagy élmény volt, igaz itt mi már olyan fáradtak voltunk, hogy az első szabad helyen leültünk és leszállásig fel se álltunk.

Fél 1-re értünk a Jenny apartmanhoz. Itt leszálltak a Jenny-s és a Georginás utasok (nekik kb. fél percet kellett gyalogolniuk a szállásig), a hazautazók pedig felszálltak. Vivien megkért bennünket, hogy várjunk kb. 20 percet, hogy a sofőrök tudjanak tusolni, mi addig a Jenny teraszán leültünk. kb. negyed kettőkor már az Iberiában voltunk a szobánkban, Vivien elmondta, hogy fél 6-kor odajön értünk, hogy együtt lesétáljunk a Georginába a tájékoztatóra. Megmutatta még a legegyszerűbb utat a partra is. Gyors tusolás után lesétáltunk a partra, ez Agios Sostis kikötőjéhez vezetett, de ott volt közvetlen mellette a Laganas-i part is.

Kicsit belementünk a vízbe, nagyon jó volt, egész hosszan csak a combodig ért.

Visszafele a Zeuszban vettünk egy kis sört + üdítőt. Vivien érkezése előtt még volt időnk egy rövid szunyára is.

Fél 6-kor megjött Vivi lesétáltunk a Geroginába, majd elmondta a tudnivalókat, bemutatta a személyzetet.

Minden napra van fakultatív program. Vivi mindegyiket részletesen elmondta, kérdéseinkre válaszolt. Itt ért bennünket az első meglepetés, mindegyik program olcsóbb volt, mint amire itthon számoltunk.

Mi befizettünk a hajókirándulásra (egész napos), Görög estre, Kaiki kirándulás (teknős -les), majd amiért hármat befizettünk a Zakyntosi városnézést grátiszként megkaptuk.

A tájékoztató után ott is maradtunk vacsorázni. Mivel félpanzióval voltunk, így tudtuk, hogy mit eszünk. Minden nap választhattunk levest vagy görög salit, majd választhattál az A vagy B menüből.

 

Vasárnap:

Mivel erre a napra nem volt semmi konkrét programunk, reggeli után úgy döntöttünk átsétálunk a tengerben Laganasba. Ez kb. 10-20 perc séta.  A város nyugodt volt, éppen takarították az előző nap szemetét. Itt csak nézelődtünk a boltokban, beültün az egyik helyre, én ittam 1 frappét, a párom pedig 1 sört.

Visszafele a diszkósziget után fürödtünk, nagyon jó meleg volt. Délután szétnéztünk Agios Sostisban. Itt lehetőség van motorcsónakot bérelni, hogy átmenj vele a Teknős- szigetre. (1 óra 25 € / 2fő, 2 óra 35€/ 2 fő). A távolság kicsinek látszik, de pénteken láttuk, hogy azért elég nagy táv. Ha körbe akarja valaki hajókázni min. 2 óra kell. Mi nem mertük bevállani.

 

Hétfő:

Ma mentünk a hajókirándulásra. Fél 8-ra mentünk reggelizni a Georginába (Adelfia étterem). 9-kor indultunk Zakyntos városba, ott felszálltunk egy Nagy hajóra (asszem 300-350 férőhelyes). Ez a nap nagyon szuper volt körbehajóztuk a szigetet Szilvi (Maya Travel) végig mondta nekünk a fontosabb helyeket.

Itt javasolnám, hogy egy púlóvert vigyetek, mert igen nagy volt a huzat! :))  Ja, és NAPTEJ, KALAP

A nap folyamán 2x volt fürdő-stop kisebb öblükbe. Ezeken a helyeken csak úszók tudtak pancsolni. Számomra ez nagyon nagy élmény volt, mert most először merészkedtem be így a tengerbe.

A 3-dik fürdés a Navaggió- öbölbe (térképen:Shipwreck). Itt mindenki ki tudott menni a partra. Ez valami csodálatos volt, bár a part tiszta kavicsos, uszócipő javasolt. Itt 1 órát töltöttünk, a víz eleinte nagyon hideg volt, de csodálatos volt, ahogy többféle kék árnyalatban pompázott. A hajóroncs már tiszta rozsda, Szilvi felhívta rá a figyelmünket, hogy ne másszunk fel a hajóra, bár ezt többen megtették. Az egyik srác persze felmászott az árbócra, nem tudom mit szólt volna, ha a rozsda épp akkor engedi el!!!!!!

El se hinné az ember a képek alapján, hogy mekkora sziklafal húzódik ebbe az öbölbe.

Erről a napról nem is írnék többet, mert tök felesleges. Azokat a természeti csodákat úgyse tudom szavakkal leírni. A nap minden pillanatát élveztük.

Egyetlen dolog hiányzott a távcső. De ez általában minden nyaralásnál itthon marad. :))

Ebéd nem volt benne a programba, de a hajón mindenféle kajcsi volt. Mi hamburgert ettünk, 5 € volt a 2 db. Innivalót vittünk magunkkal!

 

Kedd:

Vivien még vasárnap lebeszélte nekünk az autót. Fél 10-re hozták a Georginához, úgyhogy kényelmesen megreggeliztünk. Budget-től béreltünk Vivien őket és a Smart-ot javasolta. 3 napra 135€-t fizettünk teljeskörű biztosítással. Lehetett volna biztos olcsóbban is, de mi a biztonságot választottuk. Volt aki az Olé-olé étterem mellett bérelt quad-ot 15€-ért, de erre is rászámoltak 6€ biztosítást, mire jöttünk el már itt is 20€ volt + bizt.

Vivien végig velünk volt a bérlésnél segített fordítani (mi csak magyarul tudunk).

11-kor elindultunk Agalas irányába. Kilimenos majd Agios Leon. Itt lementünk Porto Roxa-ba, nagyon jól ki van táblázva. Itt ebédeltünk meg a Sunset Tavernába. Nagyon finom volt. Lementünk a partra, nagyon szép, de tiszta szikla és egyből mélyül, úgyhogy pár fotó után továbbindultunk. Itt ha elindulsz visszafele mindjárt a parton van egy út balra. Ha azon elindultok, akkor pár perc alatt ott vagytok Limnionas-ba. Na itt álljatok meg pancsikálni. Egy olyan csodálatos öböl, amilyet én még soha nem láttam. Kristálytiszta víz, itt olyan is be tud menni, aki nem túd úszni, az egyik szikla benyúlik a víz alá. Itt kicsit lehűtöttük magunkat, majd továbbindultunk Exo Horába.

Itt megálltunk a 2000 éves olajfánál, de figyelni kell, mert hamar elsuhansz mellette, jobb ha a Dafnes Tavernát keresed.

Megálló egy sörre és egy frappéra. Maga az olajfa nagyon szép, össze-vissza tekeredik a törzse.

Tovább Maries-be, mindenképp menjetek le Porto Vromi-ba. Végig szerpentin és meredek, de megéri. Itt is pancsi, innen indulnak kisebb hajók is, de mi csak fürödtünk.

Fel a kacskaringón tovább Anafonitria felé. Kato Volimes felé megtaláljátok a "kosarat" (Shickwreck), ahonnan láthatod a Navaggio-öblöt. Hát a kosár csak kb. 3 másodperces téma. Innen szédítő csak igazán a magasság!!  Alulról nem is gondolnád milyen magas.

Pár fotó, kis édesség-vásárlás és GO Korithi felé. Itt van a sziget legdrágább szállodája két szélmalom. Az egyik 2 fős, a másik 4 fős. Itt van egy világító-torony is! Itt is le tudtok menni fürdeni, de mi csak felülről fényképeztünk. A víz egyből mély!

Innen egyből hazaindultunk Katastari, Kallithea, Skoulikado, Macherado, Mouzaki, Lithakia Útvonalon. Visszafele kb. 1,5 óra alatt értünk le, Bár néha csak megérzés szerint közlekedtünk.

Érdemes kereszteződéseknél visszafele is nézni, mert valamikor csak ott van kiírva melyik út merre visz.

 

 

Szerda:

Ma reggel egyenesen  Gerakas-ba mentünk (Vassilikos fele), ide kb. 15 perc alatt értünk kis autónkkal. Na, nekünk ez a part jött be a legjobban, homokos lassan mélyülő. Ez egy védett partszakasz, csak 10:30 -tól 17:30-ig lehet fürdeni és a parton tartózkodni.

Gyorsan lepakoltunk, itt ingyenes volt a nyugágy napernyővel. Szinte még csak mi voltunk a parton. A víz nagyon jó volt, nem túl hideg.  Pancsolás kis napozás után továbbmentünk a Banana Beach-re Argassi irányába. Ez is egy nagyon jó homokos strand, itt már fizetnünk kellett 6€ /napernyő+2 napágy. A víz tökéletes kevésbé tiszta, mint Gerakas. Itt végigsétáltunk a parton, ahogy haladtunk úgy lett kavicsosabb a part. Itt kb. 1,5 - 2 órát töltöttünk. Továbbmenve megálltunk Porto Zoro-nál, de itt már nem mentünk le a partra, mert tiszta kavicsos volt.

7-kor indultunk Kampi-ba a görög estre. Nagyon jól éreztük magunkat és innen láthattuk a naplementét is. Jó volt egy nagy szikla peremén ezt végignézni. Éjszaka 1 órakor értünk vissza.

 

Csütörtök:

Ma egy kicsit később keltünk. Reggeli után irány Keri megkeresni a Nagy görög zászlót. Itt Keri után még menni kell egy kicsit, kis szűk utcákon keresztül egész addig mi ki nem lesz írva. A zászló, tényleg hatalmas. Sajna nem fújt annyira a szél, hogy teljes egészében lássuk. Itt van egy étterem, itt is van egy "kosár", amiből Mizithre sziklákra látni. A magasság itt is félelmetes. Itt ittunk 1-1 frappét, kár volt. Ha itt továbbhaladsz az úton eljutsz Faros-ba. Ez tulajdonképpen egy út, ahol az út végén nincs csak a mélység. Gyönyörű volt a kilátás. Éa ami még nekünk nagyon tetszett: Itt találod a görög Üvegtigris bódét!!!!   És itt a frappé is jóval olcsóbb volt. ::)))))

Visszafele megálltunk Keri Beachen fürödni.  Elmentünk Argassiba, itt csak a látványban gyönyörködtünk, majd vissza Agios Sostis-ba. Itt fürödtünk egy kicsit, utána következett egy kis délutáni szunya.

Vacsora után beültünk a parton lévő Paula cukrászdába (Smart autókölcsönző mellett).  Az valami fantasztikus volt, hogy milyen finomat ettünk. Egy kis süti + egy kis fagyi Hmmmm.... fini volt

 

Péntek:

Reggel 8-ra mentünk kajcsizni, az autót a Georginánál hagytuk, mert 9-kor indultunk a Kaiki kirándulásra (teknős les).  Itt várakozás közben találkoztunk azzal a Teknőssel, akit a halászok szoktak etetni. Hajónk az Agios Sostis-i kikötőből indult Socrates névre hallgatot. Itt várakozás közben találkoztunk azzal a Teknőssel, akit a halászok szoktak etetni. Kicsit hamar értünk oda, így kb. 10 percet várnunk kellett. Szilvi (Maya Travel) örömmel újságolta, hogy csak 24-en leszünk a hajón. Mi egyből a hajó elejére mentünk. Kapitányunk egy fiatal csávó volt. Erre a napra 40 fokot mondtak. Legelőször Teknősöket kerestünk a vízben és termézetesen találtunk is. Nem is gondolná az ember milyen nagyok. Továbbindultunk a Kék Barlangokhoz, ahol lehetett a tengerben fürödni. Nagyon szép volt beúszni a barlangokba, a fürdést mindenki élvezte. A nagyon jól úszók elmehettek a kapitánnyal egy messzebb lévő barlangba.

Ami itt még nagyon tetszett, hogy a kapitány átment az egyik sziklakapun. Második fürdőzés Maratonisi-nél (teknős sziget) volt. Itt míg mi fürödtünk elkészítették az ebédünket. Kis kék halacskákkal úszkáltunk együtt. Nagyon élveztem.

Kb. 2-kor már a szállásunkon voltunk, tusolás és alvás és sajna pakolás.

Este 5-kor indultunk a Zakyntosi városnézésre. Ezen a programon Vivi volt az idegenvezetőnk. A kikötőtől elsétáltunk a Solomos-térig, majd szabad program volt. Mi csak végigétáltunk a sétálóutcán nagyon nem akartunk vásárolni. Visszafele beültünk egy fagyizóba. Este 9-kor indultunk vissza Agios Sostis-ba.

 

 

Szombat:  :((

Reggel 9-ig kellett elhagyni a szállást. Úgy volt, hogy 10 körül ideér a buszunk. Ez nem jött össze, így Vivi jött szólni, hogy 12 körül lesz itt, és 14-kor indul.  Elmentünk sétálni valaki még elment úszni egy kicsit. Még elindulás előtt volt lehetőség tusolni, a kajánkat is be tudtuk tenni hűtőbe. Kb. negyed 1-re jött a busz, újak ki, mi be aztán lementünk vele a Georginába, ahol volt kb. 1 óránk, hogy ebédeljünk. Visszafele a kompon szétnéztünk, megtaláltuk a bőrfoteles légkondicionált helyet. Nagyon szuper volt, még egy kicsit szunyáltunk is. Felszállás előtt a sofőrök jelezték, hogy mindenki menjen el wc-re!!! Én javasolnám azt is, hogy már itt csökkentsétek a folyadékbevitelt, mivel a komp után kb. 4-5 óráig lehetőségük se lesz a sofőröknek megállni. Végig szerpentin! Sajna a buszok nem állhatnak meg bárhol.

A hazaút nyugiban telt, mindenkit elnyomott a fáradság. Mi vasárnap este 7-re értünk Győrbe!

 

 

Felejthetetlen nyaralásban volt részünk. Ha valaki azt mondaná, hogy holnap mehetek vissza máris mennék.

Még egy pár dolog:

 

Iberia Apartman: a legjobb választás volt. Légkondi nélkül is nagyon jól megvoltunk, az erkély délutánra mindig hüvös volt,             ráláttunk a teknős szigetre. A konyhába volt minden amire szükséged lehet.

Georgina Apartman: Ez egész közel van a központhoz, tartozik hozzá egy étterem is (Adelfia), ahol késő estig szól a zene. Mi egyáltalán nem bántuk, hogy nem itt volt a szállásunk. Többen mondták, hogy légkondi nélkül (ingyenes) egyáltalán nem lehetett kibírni.

Félpanzió: nekünk semmi problémánk nem volt vele, mindig kaptunk eleget és mindig jól laktunk. Reggelinél, ha kevés a             kenyér, amit első körben kihoznak nyugodtan lehet még kérni. Az étkezéseket rugalmasan kezelik csak szólni kell. Mi             pl. a szerdai vacsit szombaton ettük meg ebédre!

 

 

Fakultatív programok: Mi azokra mentünk el, amiket itthon is kinéztünk. Egyáltalán nem bántuk meg, fantasztikus élményekben             és látványban volt részünk.

 

Mi mindig úgy megyünk nyaralni, hogy felesleges dolgokon nem idegeskedünk és megpróbálunk úgy pénzt vinni, hogy nyugodtan beülhessünk bárhova. Egész évben spórolsz, legalább ilyenkor ne tedd!

 

Mindenkinek ajánlom a GRANDTOURS irodát. Jól szervezettek, az idegenvezető segítőkész és jól felkészült volt. Higgyétek el volt neki elég problémája a héten.

 

Ja és még valami naptejet és sapkát, kalapot minden esetben használjatok, mert sose tudhatjátok nincs-e napalergiátok. Az egyik utasnak úgy bedagadtak a szemei, hogy alig látott.

 

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?