Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2008
Élménybeszámolók 2008 : Élménybeszámoló Krizától különösen kisgyermekeseknek

Élménybeszámoló Krizától különösen kisgyermekeseknek

  2008.12.30. 08:22

Zakynthos – Argassi, Dimitra Apartmanház 2008. 09. 09 – 2008. 09. 19.


Zakynthos – Argassi, Dimitra Apartmanház 2008. 09. 09 – 2008. 09. 19.

Utazás: repülővel a Dias Zeus Travel szervezésében

Útitársak: a családom: a férjem (Gábor) és a 15 hónapos kisfiunk (Roli)

Már Roli születését követően felmerült bennem, hogy idén külföldre kellene mennünk nyaralni. Lázasan kezdtem nézni a Dias Zeus katalógusát, hiszen a nászutunkon is velük utaztunk egy másik görög szigetre. Bevallom őszintén, azért választottuk ezt a szigetet és ezt a szállást, mert csak itt (a Dimitra és az Apollo apartmanházban) szerepelt a katalógusban, hogy gyermekágy bérelhető. Felvettem a kapcsolatot az irodával, ahol közölték, hogy az általam keresett rácsos gyerekágyról van szó, melyet 5000 forintért lehet bérelni az apartmanházban.

Valamikor június végén befizettük az előleget, majd kiderült, hogy mégsem rácsos az a gyerekágy. „Hát ez klassz!” - gondoltam magamban! Már mindegy, Zakynthos az úticél! Ezt követően lázasan információgyűjtésbe kezdetem, így találtam erre a fórumra, ahonnan nagyon sok segítséget és információt kaptam, amit ezúton is mindenkinek köszönök! Külön köszönet Annának és Trullinak! Össze is gyűjtöttem néhány hasznos infót innen-onnan és egy saját Zante kisokossal vágtunk neki az útnak. Persze sokszor felmerült bennem, hogy vajon bátor vagyok-e vagy hülye, hogy 15 hónapos gyermekkel elindulok egy idegen országba, de nem bántam meg, mert nagyon jól éreztük magunkat, annak ellenére, hogy nem sikerült mindent megnéznünk, de ez nem azért volt, mert egy pici gyermekkel voltunk.

Indulás előtt még megfordult a fejemben, hogy kivisszük az utazó gyerekágyunkat, de mivel 8 kg volt, elvetettük az ötletet, mert az már túlsúly lett volna és úgy gondoltuk, hogy közel 100 euróért már biztosan kint is tudunk venni valahol ilyet. 

 

Utazás:

 

Kedden hajnali 6-kor indult a gép Ferihegy 1-ről. A 4 órás gyülekező minket felnőtteket jobban megviselt, mint Rolit. A tranzitban el akartam altatni a babakocsiban, de nem sikerült, úgyhogy egy idő után inkább sétáltunk és ismerkedtünk az útitársainkkal. Mivel nem volt teli a gép, így Rolinak is külön ülőhelye volt, amit a beszállás után jól ki is használt … azonnal elaludt és a leszállásig fel sem ébredt.

 A visszaút is okés volt. Elvileg reggel kilencig kellett elhagyni a szállást, de mi gyorsan átvettük a görögös mentalitást és majdnem 10 volt, mire lecuccoltunk Rolival, a babakocsival és a két bőrönddel. A busz csak délután egykor jött értünk, de addig a kertben jót dumáltunk a többiekkel. Fürödhettünk volna a medencében is, mert biztosítva volt egy szoba az átöltözésre, zuhanyzásra … stb, de olyan hűvös volt, hogy inkább a pálmafák árnyékában maradtuk, majd dél körül elfogyasztottuk egy közeli tavernában az utolsó zakynthosi ebédünket.

A transzfer busz meglepően pontos volt és gyorsan kiért a reptérre, ahol volt némi fennakadás, de nem volt vészes. A tranzitban töltött két óra is viszonylag gyorsan eltelt, mert hát ugye szétnéztünk a duty free boltban és a nemrég átadott új reptéren is, amelynek színvonala nem éppen nyugat-európai, de a célnak mindenképpen megfelel. Értem én ezalatt például, hogy van egy külön pelenkázó helység, gyönyörűen kitakarítva, hideg-meleg vizes mosdóval, stabil pelenkázó pulttal (nem olyan lehajtható, hanem odaépített), egyszerre több babát lehet odabent tisztába tenni, de én hiányoltam, hogy nincs bent szemetes, ahová a használt pelenkát ki lehetne dobni.

A gépünk pontosan indult és időben meg is érkeztünk Budapestre. Utunk kissé rázós volt a szeles idő miatt, én bevallom nagyon rosszul viseltem. Gyermekünk végig táncolt az ülésen, mert visszafelé is sikerült neki külön ülést szerezni, ebben az idegenvezetőnek is komoly része volt.

 A szlovák repülőgép személyzetétől én sem odafelé, sem visszafelé nem voltam elájulva, sőt kifejezetten irritáltak, mert nehéz volt elhinnem, hogy egyik sem beszél magyarul, de még angolul is nehezen értenek...

Szállás: +idegenvezető

Az idegenvezetőnk – Szilvi – természetesen ott várt minket a reptéren és mivel csak kb. 20-an voltunk a Dias Zeus szervezésében gyorsan el is tudtunk indulni Argassiba. A transzfer nem volt több 15-20 percnél, már – görög idő szerint – 10 előtt a szállásunkon voltunk, ahol még takarították a szobákat, így a recepción lecuccoltunk, Rolit megetettük a kertben és indultunk is az Apolló apartmanházba, ahol Szilvi 10.30-kor megbeszélést tartott. Nekünk tulajdonképpen nem sok újat tudott mondani, mert tényleg részletes volt a tőletek kapott infómennyiség! De elmondhatom, hogy az amit elmondott, az részletes és pontos volt, bár néhány dolog kimaradt.

Nekünk ugye a fakultatív programok – amikről természetesen kicsit bővebben mesélt – egyből kiestek, így az autóbérlés árait tanulmányoztuk inkább.

A tájékoztató végén megkérdeztem Szilvitől, hogy hol tudnánk gyerekágyat venni. Kicsit furán nézett rám, mert neki a papírján fel volt tüntetve, hogy gyerekágyat kértünk. Fel is hívta a tulajt telefonon és emlékeztette a gyerekágyra, nehogy elfelejtse! Így ágyunk is lett, még jó, hogy nem vittük ki a miénket! Bár egy kicsit kicsi volt és Roli nem tudott benne elaludni, ezért úgy altattuk, hogy a babakocsiban elaludt, majd onnan betettük az ágyba, de így viszont reggelig fel sem kelt, mintha itthon lett volna.

A Dimitra apartmanház Argassi főutcáján található, de egy keskeny kis utcácskán – közön – kell besétálni, a bejárathoz, így az nagyon csendes. Van medence és gyerekmedence is.

A mi apartmanunk egyébként szuper volt. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy két szobánk volt, így kényelmesen elfértünk. A tisztasággal is meg voltam elégedve, én nem domestosoztam végig az egészet a „beköltözés” után. Kétnaponta takarítottak és a 11 nap alatt kétszer cseréltek ágyneműt.

Maga az apartmanház elég nagy, de akkor amikor voltunk már nem voltak sokan. Volt egy fiatal angol pár, akikre sokat panaszkodtak a magyarok, mert állítólag elég hangosak voltak éjszaka, de nekünk olyan jó helyen volt a szobánk (a 121-es), hogy semmit nem hallottunk és a többiek elmondása szerint ők sem hallottak minket. Bár igazából nem is volt mit hallani, mert Roli nagyon jól viselkedett.

 Közlekedés és autóbérlés:

 Az első napon (kedden) csak a sarki Mini Super Market-ig és a medencéig jutottunk, de másnap rögtön rájöttünk, hogy Argassi strandja valóban nem a legjobb ... sőt később rájöttünk, hogy mondhatni a legrosszabb – legalábbis azok közül, amiket láttunk.

Az egyik nap gyalog sétáltunk néhány kilométert és Argassiból kiérve találtunk egy viszonylag tiszta aprókavicsos partot, ahol nem volt senki, az nagyon jó volt, de már akkor elhatároztuk, hogy autó mindenképp kell, így szombattól öt napra kibéreltünk egy 1.3-as Hyndai Getz-et gyereküléssel 150 euróért. Ezt az ajánlatot Szilvitől kaptuk, egy korábban kint nyaraló fórumos lánytól tudtuk, hogy ez a legolcsóbb.

Mi egyébként próbálkoztunk volna a tömegközlekedéssel is, de nagyon kevés járat van, délután szinte csak a fővárosba lehet bejutni és az a kevés busz is olyan, mint a mesében, vagyis hol van, hol nincs, de inkább az utóbbi! Én nem javaslom a későbbiekben odautazóknak, kisgyermekeseknek főleg nem!

Egyik nap, amikor még nem volt autónk, taxiztunk is, Argassiból mentünk el St.Nikolas beach-re oda-vissza "potom" 26 euróért. Alkudni akartunk, de a hapsi valami táblázatot mutatott, hogy kötött árai vannak, vagy valami ilyesmit magyarázott, de gyorsan hozzáteszem, hogy egy másik taxis visszafelé is ugyanúgy 13 euróért vitt el, mint odafelé, úgyhogy lehet benne valami...

Ja, egyébként jó tudni, hogy a nagyobb városokban (Zakynthos, Laganas, Argassi) van taxiállomás, ha pedig olyan helyen akartok taxit rendelni, ahol nincs taxiállomás, akkor bármelyik Super Marketben hívnak nektek egyet, ha kéritek!

Argassiból a fővárosba naponta háromszor van egy kisvonat, ez nagyon buli, Rolinak nagyon tetszett. Kb. 15-20 perc az út, felnőtteknek 5, gyerekeknek 2 euró az útiköltség oda-vissza.

Amikor mi voltunk vele, épphogy elindultunk Argassi végén bekanyarodtunk a benzinkúthoz, tankoltunk 38 litert és mentünk tovább … hát ez olyan görögös, gondoltuk magunkban.

Itt jegyzem meg, mielőtt elfelejtem, hogy annál a benzinkútnál volt a legolcsóbb a benzin, ahol a vonat tankolt, gondoltuk ott tankolunk mi is, de a második tankolásnál vettük észre egy másik benzinkútnál, hogy valószínűleg az első helyen csalnak a méréssel, mert amikor ugyanannyi pénzért drágább benzint vettünk, a benzinmutató – nem is kicsit – többet mutatott. Gondoltuk biztos máshogyan állunk a lejtőn, vagy valami, de a mutató csak nem változott annak ellenére, hogy a domborzati viszonyok változtak. Lehet, hogy tévedtünk és nem így volt (akkor ismeretlenül elnézést kérek tőlük), de mi nem mentünk többet a piros – talán – Siky vagy Silky nevű benzinkúthoz.

Városok, amelyeket jobban megismertünk:

Argassi 

Bár állítólag a harmadik legnagyobb város a szigeten, szerintem elég nyugis. Van ugyan éjszakai élet, de az számunkra még egy kisgyerekkel sem volt zavaró. A strandja, mint már írtam, nem a legjobb, de a városból szinte bármilyen járművel könnyen el lehet jutni a szép, tiszta homokos tengerpartokra.

Zakynthos

Többször is jártunk ott, nekünk nagyon tetszett! Sokat sétáltunk az általunk csak „bazár-sorként” emlegetett bevásárló utcában, ami a tengerparttal párhuzamos utca, tele kávézókkal, kajáldákkal és persze boltokkal!

A látnivalók közül csak a Szent Dionisios templomát láttuk, ahol a sziget védelmező szentjének bebalzsamozott teste ki van állítva és, ha nyitva van az üvegkoporsója mindenki a lábát (cipőjét) megcsókolja. Mi valamilyen szertartásnak is tanúi voltunk, amikor is néhány pap tömjénfüstben imádkozott a koporsó mellett, majd néhány perc után becsukták a koporsót, visszarakták az ezüst burkolatot és elmentek. A templomban egyébként lehet gyújtani gyertyát bárkiért, az adományozás pedig önkéntes.... Elmentünk a templom melletti múzeumba is, ami egy egyházi múzeum, de ettől egyáltalán nem voltunk elragadtatva, szerintem ez abszolút kihagyható program, ráadásul nincs akadálymentesítve és kb. 15 lépcsőn kell felmászni a babakocsival.

Többen írták a fórumon, hogy a templom előtti téren kis asztalkákról árulnak fahéjba és cukorba forgatott sütiket, ami finom. Ezen fellelkesülve rögtön hármat vettünk, hogy Roli se maradjon ki a jóból. Hát nem tudom, lehet hogy mi vagyunk válogatósak, vagy rossz helyről vettük, de nekünk nem ízlett ez az 50centes süti. Olyan volt, mint a sós tejbegríz megsütve, amit fahéjba és cukorba forgattak. Roli is csak a cukrot nyalogatta róla. Kettőt nagy nehezen lenyomtuk, a harmadikat pedig a kikötőben a halaknak adtuk. Rolinak nagyon tetszett, ahogy a halrajok rávetették magukat a sütidarabokra.

A kikötőben is eltöltöttünk vagy másfél-két órát. Elég nagy ott a hajóforgalom, épp akkor kötött ki egy komp, amikor ott voltunk és gyermekünk borzasztóan élvezte, hogy abból a nagy hajóból jönnek ki a buszok és az autók.

A főváros felett lévő erőd Bohaliban nagyon bejött nekünk! Igaz csak másodszorra sikerült bejutnunk, mert délután fél háromkor bezár! A belépőjegy árára már nem emlékszem, de szerintem megérte, már csak a kilátás miatt is, ami onnan gyönyörű! Ne egy jól karbantartott, több épületet körülölelő várra gondoljatok múzeumokkal, palotával … stb. Ez gyakorlatilag egy romvár, melynek területén fenyőerdő van, a talaj tűlevelekkel borított, babakocsival kicsit problémás a közlekedés, különösen az első szakaszon! Ja, és ne dőljetek be a vár alatt lévő nagy parkoló melletti táblának, mely szerint behajtani tilos! Egy ki szerpentinen egészen a kapuig fel lehet menni kocsival, ott is van egy parkoló.

 Strandok:

 Tulajdonképpen Argassi strandján kívül bármelyiket tudom ajánlani, bár Laganasban nem fürödtünk – arról elég sok rosszat olvastam a fórumokon – így arról nyilatkozni nem tudok!

Néhányat azért ki tudok emelni, amelyek kifejezetten tetszettek:

St.Nikolas beach: ingyenes buszjárat van oda Argassiból, a Pelagros Iroda szervezi, csak a napágyat kell kifizetni, ami 4 euró. Nagyon-nagyon szép, széles homokos lassan mélyülő parttal, lehet várat építeni, homokozni, labdázni... Tiszta rendezett zuhannyal , mosdóval, öltözővel. A vízisportot kedvelőknek is minden lehetőség megvan.

Tsilivi: nekünk ez is nagyon bejött, itt is lassan mélyülő homokos part van, a parton végig fapallók, amin a babakocsival viszonylag könnyen lehet közlekedni.

Gerakas: ide ismereteim szerint inkább csak bérelt járművel érdemes menni. Nagyon hosszú partszakasz, ahol sokáig sekély a víz, a gyerekkel való strandoláshoz tökéletes. Amikor mi ott jártunk nem sokan voltak ott, nyugodtan lehetett strandolni, napozni, hancúrozni Rolival. És a megközelítése, ahogy egy fórumos társ megfogalmazta: „Ha Argassiból elindultok délnek, akkor ott a legvégén lesz egy csücsökben ... a legeslegeslegvégén!”

Keri-beach: ez a strand nem túl nagy, de ha arra jártok érdemes kipróbálni!

Xigia: nem Xigia beach, mert ez utóbbi babakocsival, kisgyermekkel szinte megközelíthetetlen. Ha Argassiból megyünk Xigia beach-et elhagyva érünk Xigia-hoz. Vigyázat a tábla az útról menetirány szerint nem látszik, csak akkor ha hátranéztek! Ez egy olyan öböl, ahol kén és kollagén tör fel a tenger alól, ezért a víz olyan fehér, mint a gyógyfürdőkben. A víz hőfoka nagyon hirtelen változik, hideg és meleg hullámok váltják egymást Tengerpart apró kavicsos, mi ott használtuk a tengerjáró cipőnket. Roli nagyon élvezte ezt a strandot, pedig – mivel nagyon keskeny – viszonylag sokan voltak! A part egy domb tetejéről közelíthető meg, de csak gyalog. A kocsit a parkolóban kell hagyni és onnan lehet lesétálni. Elég meredek, de betonút van. Babakocsit nem ajánlatos levinni, ott lenn úgysem tudjátok használni. A domb tetején van egy étterem, ahová nagyon sok lépcső vezet, de a görögök leleményesen megoldották, hogy a pihenni vágyók ne másszanak fel naponta többször a hideg sörért és üdítőért. A parton ül egy pasi, felveszi a rendelést, felüzen a tavernába és egy csörlőn jön le a fonott kosárban a cucc!

 Éttermek Argassiban:

 Általában azokat a helyeket próbáltuk ki, amiket itt ajánlottak a fórumon és a beszámolókban. Többnyire elégedettek is voltunk velük, bár néhány helyen olyan kis adagokat adtak, hogy még az apartmanban összeütöttünk egy görög salit!

A következő helyeket ajánlanám:

Poldo's Place kis "büfé": Nem feltűnő hely, kb. 4 m-es portál, néhány asztallal. Középtájon a főutcán, a Best áruház oldalán Zakynthos város felé... egyébként nagyon közel a Dimitra Apartmanhoz. Egy család üzemelteti a helyet. Nagyon fincsi gyrost lehet ott kapni, de a gyros tálat nem ajánlom, mert ár-érték arányban abszolút nem éri meg, inkább vegyetek a gyrosból kettőt, ami darabonként 2 euró!

Zorbas taverna: itt valami agyagtálban kihozott tésztát ettünk, aminek nagyon fura neve volt, de igazán fincsi volt.

3 Brothers” tavernába nagyon finom kardhal souvlakit ettünk, de bevallom őszintén itt még én sem laktam jól.

Granada, ahol egyetlen angolt sem láttunk, amíg ott voltunk és délelőtt is nyitva van, ez ritka ám arrafelé. Az ételeik tipikus görögök, és minden, amit ettünk, nagyon finom volt és laktató. Ott kóstoltuk meg a berki meze nevű ételt, amit leginkább a pörkölthöz tudnék hasonlítani, de volt benne kolbász is. Ja, még egy piros pont nekik a gyors kiszolgálásért!

24/7: A Magic Mushroom utcájában van ez a kis gyorsétkezde. Két jópofa fickó a pincér, nagyon jó fejek, ami gyorsan elkészíthető, az minden van náluk. Mi itt főként reggeliztünk.

És amiket még senki nem ajánlott Argassiban:

Athina: A Best áruházzal szembeni – a tengerpartra lefelé vezető – utcában van. Kicsit erőszakosan hívogatnak az étterem előtt, de esténként van egy kedves hölgy is, aki a főutca sarkán áll és kedvesen köszönget, hívogat. Itt is nagyon jó konyha van, az étlapon több tradicionálisan görög étel. Egy negatívumot tudnék említeni, hogy a görögökhöz mérten is nagyon lassú a kiszolgálás. Érdemes kipróbálni a zakynthosi marhát, mert nagyon finom. Ez a kaja egyébként szinte minden étteremben az étlapon van.

Sweet and Salty: Argassi főutcáján, közvetlenül a Dimitrával szemben van ez a palacsintázó. A helyi görögök is itt fogyasztják el a reggeli kávéjukat. Van itt palacsinta, gofri, hideg, meleg szendvics, hamburger. Csak a palacsintát készítő hölgyike ne lett volna olyan savanyú pofa, de a pincér hasonlított Jimre az Amerikai pitéből.

És amit nem ajánlok:

 Premier- egy magyar pár – akikkel az egyik strandon találkoztunk – ajánlotta ezt az éttermet, amely a Magic Mushroom mellett van, a kis utcában a Best-tel szemben. Lehet, hogy nekik szerencséjük volt, vagy nekünk volt pechünk, nem tudom, de az utolsó előtti napon ott ebédeltünk. Én menüt rendeltem, a férjem pedig elhatározta, hogy végre már kleftikot eszik, mert már háromszor akart ennyi a nyaralás alatt, de valamiért mégsem sikerült. A menü tzatziki, sült csirke vegyes körettel és gyümölcs volt. Hát nem estem hasra tőle, mert a tzatziki nem ízlett, a csirkével nem volt gond, a gyümölcs pedig egy negyed banán volt felkarikázva. A férjem ebédjében az volt a gyanús, hogy gyorsan elkészült, pedig hát a bárány alufóliában sütve nem egy gyorsan elkészülő kaja, pláne nem Görögországban. Elmondása szerint nagyon ízletes volt, de az utolsó estét szerintem az ellenségének sem kívánja: rosszullét, hasmenés, hányás … Mondtuk is, hogy ami háromszor nem sikerül, lehet hogy nem kell erőltetni, mert annak akkor valami oka van!

Látnivalók:

Sok olyan helyet láttunk, ami nincs agyonreklámozva, ezek közül a Bohaliban található vár tetszett a legjobban.

Alapvetően azonban a sziget nem akarta magát megmutatni nekünk! Meg akartuk nézni a nagy görög zászlót Keriben, de amikor odaértünk, akkor tuszkolták be éppen egy nagy zsákba. Mondjuk a kilátás a tavernából és az ott lévő pávák kárpótoltak kicsit, mert Roli imádja a madarakat!

A tekik - szeptember lévén - már régen elmentek a szigetről és a hajóroncshoz is háromszor indultunk el, de egyszer sem értünk oda! Hogy miért? Először Roli aludt az autóban, majd hétfőn (amikor menni akartunk) egész nap szakadt az eső és az utolsó próbálkozásunkkor pedig vihar volt a tengeren és a nagy hajók sem futottak ki! Mondtam is a férjemnek, hogy az őrangyalaink biztosan dolgoznak és nekünk ezt a kettétört ship-et nem szabad megnéznünk ezen a nyaraláson. Itthon megnéztem a fényképeket közelebbről a hajóroncsról és rá kellett jönnöm, hogy ott inkább a part és a tenger kéksége a lenyűgöző és nem maga a hajó, úgyhogy annyira nem is bánom már, hogy kihagytuk!

Elautóztunk Skinariba is a szélmalmokhoz és lenéztünk a csodálatos nagy kékségbe. Hihetetlenül gyönyörű volt! Majd elindultunk lefelé a tengerhez a csigalépcsőkön. Rolit apa vitte, de ő is igencsak megizzadt, pláne felfelé, pedig nem is másztunk le egészen, csak a félúton lévő napozóig jutottunk, onnan Roli vissza akart fordulni, úgyhogy itt nem úszkáltunk. De állítólag ez nem kisgyerekeseknek való, sziklás part, ahonnan a bátrabbak néhány kék barlangba is be tudnak úszni. A szélmalmoktól nem messze van egy világítótorony, amelyet táblák hirdetnek, de ne dőljetek be nekik, mert maga a torony nem látogatható, kerítéssel elzárt területen van és csak egy görög nyelvű tábla van kirakva a kerítésre, így nem tudom miért nem tudtunk bemenni, talán tengerészeti terület lehet.

Árak:

Az éttermi árakról általában elmondható, hogy kettőnknek a vacsi egy sörrel és üdítővel kisebb-nagyobb eltéréssel kb. 20 euró volt.

Az élelmiszerek árait most nem sorolnám fel újra, hiszen több beszámolóban szerepeltek már. A legolcsóbb bolt a Lidl, ami Laganas és Zakynthos város között van, csak bérelt járművel közelíthető meg, de szerintem megéri, mert nagyon sok eurót lehet spórolni. Mi ott pl. akciósan 50 centért vettük a banán kilóját, ami Argassiban 3,50 volt. Nagyon sok nálunk kapható Lidl-s termék ott is megtalálható. Mi itt vettünk üdítőket is, az Eviva márkájút, ami szerintem nagyon fincsi volt és az ottani árakhoz képest olcsó is.

A másik olcsó üzlet a Dia. Állítólag kettő is van a szigeten, mi a laganasiban voltunk. Itt a saját márkás termékek nagyon olcsók, a 450 grammos feta sajtot 1,65-ért vettük, ez máshol 3-4 euró között volt. Külön tudom ajánlani a Dia táblás csokikat, amik 30 centbe kerülnek. Mi ajándékba is hoztunk belőle, olyan finomak. A kedvencünk a rizses változat volt.

Az ajándéktárgyak majdnem mindenhol ugyanannyiba kerülnek, egy helyet tudok említeni, ahol a többihez képest olcsóbbak a dolgok, ez a pici bolt pedig Zakynthos városában van, a Szent Márk téren. Mi ott vettünk például a férjemnek kézzel készített bőr szandit 12 euróért, ami máshol 17-19 euró volt. A hűtőmágnesek is csak itt kerültek egy euróba, legalábbis a szebbik változatok.

Amit még megemlítenék a souvenirekkel kapcsolatban, hogy Laganas ebből a szempontból olcsóbb volt, mint Zakynthos vagy Argassi, általában minden fél euróval kevesebbe került ott.

Jó tudni, hogy a reptéri duty free boltban az alkohol olcsóbb, mint máshol, valamint az oliva szappan ott fele annyiba kerül, mint a szigeten bárhol. A sima szappan 50 cent, az illatosított pedig 60 cent.

És ami még fontos lehet a kisgyermekeseknek. 

Én egy kicsit tartottam Roli miatt az idegen konyhától, ezért próbáltunk minél több kaját vinni neki. Bébiételt, tejpépet, instant teát, amik nagyon jó szolgálatot tettek a hosszú autóutak alatt. Szerencsére a kajákkal semmi baj nem volt, mindent megkóstolt Roli, amit mi ettünk, kivéve szerencsére a kleftikót.

Kint egyébként nem nagyon lehet bébiételt kapni, és a választék sem túl nagy belőlük. Inkább csak a kis boltokban lehet beszerezni, mi sem a Diában, sem a Lidlben nem tudtunk venni. Az áruk egyébként elég borsos, egy üveg Nestlé bébiétel 2 euró körül van.

Pelenkát viszont nagy boltokban vegyetek, ott sem olcsó, de olcsóbb, mint a mini super marketekben és ami lényeges, hogy a nagy üzletekben van méretválaszték. Ott is vannak saját márkás pelenkák, mi azokat vettünk, először a Sparban, majd a Lidlben. Mindkettővel meg voltam elégedve.

A babaápolási szerek (fürdető, sampon, hintőpor, popsikrém...) nagyon drágák, azokat érdemes vinni. Én itthon a DM-ben vettem kis kiszerelésű dolgokat, azok kis helyet foglalnak és a súlyuk sem sok.

Kisgyermekeseknek gondolom nem is kell írnom, hogy gyógyszeres csomagot mindenképp vigyetek lázcsillapítóval, sebtapasszal, kalciummal. Szerencsére nekünk nem volt rá szükség! Szúnyogriasztóval is készültünk, de mi nem találkoztunk vérszívókkal, pedig itthon nagyon szeretnek minket.

Meglepve tapasztaltuk, hogy a szigeten a fentebb említett múzeumot kivéve minden, de tényleg minden, bolt (még a legkisebb sarki közért is), étterem, járda, sétálóutca akadálymentesített volt. Ez nagyon szimpatikus volt, mint ahogy az is, hogy minden tavernában van etetőszék.

És még valami: nagyon sok kisgyermekes külföldivel és tolókocsival közlekedő embert látni a szigeten, nyilván ezért az akadálymentesítés. Róluk általánosságban elmondható, hogy nagyon segítőkészek és előzékenyek a babakocsi láttán, ellentétben a többi turistával (legyen az angol, vagy bármely más nemzetiségű, ideértve sajnos a magyart is), akik megvárják, hogy a babakocsival kerüld ki őket! Ez nem a görögök és Zakynthos hibája!

Most hirtelen ennyi jut eszembe a nyaralásról, ha azonban még kérdésetek lenne, bárkinek szívesen segítek, csak írjatok a chriza@freemail.hu címre.

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!