Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2008
Élménybeszámolók 2008 : Zsike123 beszámolója

Zsike123 beszámolója

  2008.09.26. 09:01

Kalamaki, Villa Babis , 2008.09.09-2008.09.19.

 
 Első nap gyönyörű napos időben indultunk el repülővel Zakynthosra. A Karthago Tours utazási irodával utaztunk. Miután leszállt a gép Kalamakin , az idegenvezető fogadott minket, és este tartott egy tájékoztató órát is a fontosabb tudnivalókról, programokról. Először bevallom furcsa volt Kalamaki azon része. A strandnál bizonyos értelemben sivárság volt, kicsit meg is rémültem attól,hogy ilyen lesz az egész, de szerencsére jó értelemben csalódtam, és egy gyönyörű szigetet fedeztünk fel. És mint kiderült a strand is gyönyörű,csak kicsit beljebb kellett sétálnunkJ. Humoros volt odaérkezésünk után a szálláshoz való szállítás. Busszal vittek minket a Villa Babishoz, és az idegenvezető azt mondta,hogy az lesz az első megálló. Hát nem az volt, és a sofőr nem nagyon tudott angolul, mint kiderültJ. De másodszorra már a mi szállásunk következett. A Tulajdonos is keverte az angolt a göröggel,de nagyon segítőkész, és kedves volt. Az apartmanunk a földszinten helyezkedett el. Ahogy beléptünk, egy beépített konyhácska fogadott minket, balra a mosdó helyiség a wc-vel, tovább egyenesen pedig egy kis boltív alatt áthaladva a szoba, és a terasz. A terasz ajtaja dupla, van egy üveges ajtó, és van egy „lyukacsos”, amin keresztül nyugodtan lehet szellőztetni, mert a szúnyogok nem tudnak bejönni rajta, és zárható is. Éjjelente csak azt zártuk be. A szobában a lámpa fel volt szerelve ventilátorral, így az is segített a meleg elviselésében.
 
 Ami nagyon tetszett ezen a szigeten, az az volt,hogy nem loptak. Volt aki nyitvahagyta az autót, amikor parkolt, a házak ajtaja nyitva, kerítés szinte sehol. Ez nagyon megnyugtató volt. Kalamaki központja is szép , tele van éttermekkel, szupermarketekkel. Éttermek közül a Time Out nagyon jó. Szinte egész nap nyitva van, nem sziesztáznak, délben is be lehet menni ebédelni. Gyros tálat itt ettünk, nagyon nagy adagot adnak, és isteni a hawaii csirkemellfilé is.
 
A többi betartja a sziesztát, és az általános nyitási idő délután 4-5 óra. Este nagy a nyüzsgés, persze az idő miatt is, hisz akkor már nem tűz annyira a nap. Mikor odaértünk 35 fok körül lehetett, és a víz is nagyon jó volt. A partot reggel 7-től este 8-ig lehet látogatni a teknősök miatt. Sok kis „tojásvédő keret” volt kihelyezve, de ott nem láttunk teknőst. Állatokból nincs hiány, Kalamaki mellett Laganasban található egy lovarda, ahonnan akár lóháton is be lehet barangolni a szigetet. Két macsek pedig folyamatos vendégünk volt a szállásnál. J , és néhány kutya is szabadon sétál a parton.
 
 A strandra egy jó tipp, hogy inkább vegyetek egy napernyőt, amit le lehet szúrni a homokba, amúgy napi 7 euró lenne a bérlése. Így viszont egyszeri beruházásként csak 6,5 euróból meg lehet úszni, és egész végig tudjátok használni. Mi a végén odaadtuk a takarítónéninek, nagyon örült neki, és büszkén vitte haza J.
 
Kalamakin rengeteg kagylót lehet szedni, de állítólag van egy nonprofit szervezet aki vigyáz arra, hogy ne nagyon vigyék el az emberek, mert ők azt vallják,hogy az is a tengerpart része, a természeté, és maradjon is az. Mi azért hoztunk haza nem egy páratJ.
 
Az idegenvezető ajánlott autóbérlőt is, a Eurohire-t. Plussz nagyon hangsúlyozta, hogy rajta keresztül béreljünk autót, bicajt, bármit, mert akkor tud segíteni, ha esetleg baj lesz. Megnéztük azért Kalamaki belvárosában is a bérlő helyeket, rengeteg van, és a Hermes mellett döntöttünk. Jó áraik vannak, és a full biztosítás is benne van. Így három napra kibéreltünk egy Peugeot 206-ost, 115 eurót fizettünk. Félig tele tankkal kaptuk, ugyanúgy kellett visszavinni, min. egy éves jogsi kell hozzá, és 21 éves életkor felett kell lenni. Nagyon jól bírta a terepet egész végig. Elég durva utak is vannak a szigeten, kanyargósak, és szalagkorlát néhol nincs. Kicsit ijesztő, de aki odafigyel, és tapasztalt vezető, az simán elvezet ott bármilyen autót. Viszont az útjelző táblák nagyon furfangosak voltak, ugyanis egyik oldalon ki volt írva,hogy mi merre van, a másik oldalon viszont nem. Így volt egy pár alkalom,hogy kerestünk valamit, észrevettük, hogy már az utána lévő településen vagyunk, így visszafordultunk, és ott ki volt táblázvaJ. Segítőkészek a görögök, nyugodtan lehet kérdezni bármit. Nagyon kétségbeesett képet vághattam egy alkalommal, mert egy bácsika még meg is veregette a vállamat, és mondta,hogy nyugodjak meg, arra kell menni. J.
 
Vásárlás. A szállás körüli boltokban hiánycikk a liszt. Palacsintát akartunk sütni, de ott nem volt. Az egyik szupermarketben (ami a szállás utcájában van) az eladó humorosan megkérdezte,hogy kenyeret akarok talán sütni, hogy lisztet keresünk? J A másik szupermarketban megkérdeztük, a hölgy nem tudott angolul, odahívta a rokonát, hogy ő segítsen. Tőle is megkérdeztem, erre elkezdte,hogy szunyogírtó? Magyaráztam, hogy liszt, és bele kell szórni a kenyérhez, meg a palacsintához. Mondta, hogy igen, és odavezetett a légy- és szunyogírtó spraykhez. J De aztán megmutattam a cukrot, hogy hasonló csomagolás, és kapásból leesett neki. J. Ásványvíz nagyon sok helyen van, de az inkább csak sima ivóvíz. Egyetlen egy alkalommal találtunk szénsavas ásványvizet, szerintem az is csak véletlen lehetett, mert nagyon ritka. Pedig van sötétkék kupakos, és világoskék kupakos palack is, fogalmam sincs mi a különbség, mert mindegyik sima ivóvíz volt.
Két nagyáruház van, ahol érdemes vásárolni, mert ott olcsóbb, ez a DIA, vagy MaxiDIA, és a Lidl. Lidl Laganasban volt legközelebb hozzánk. ( DIA-ban 1,99 euró a szőlő kilója ). Amúgy a szupermarketekben általában minden megtalálható.
 
Kb. 4 nap elindultunk felfedező körútra. Megtaláltuk a Navaggio – öböl feletti kilátót is, igaz elég nehezen, mivel az sem volt kitáblázva, csak egy másik hely, egy öböl, ahonnan át lehet utazni a Navaggio-hoz. 1,5 és 2 euróért viszik át az embereket hajóval a roncshoz. Mi nem mentünk, mivel befizettünk egy fakultatív programra, ami tartalmazta a Navaggio – t is egy hajótúrával egybekötve. Sajnos ez mégsem jött létre. Hétfői napra volt megszervezve. Mi kibéreltük az autót előtte lévő péntek , szombat, vasárnapra. Szombaton jött egy levél az idegenvezetőnktől, hogy hétfőtől nagy szél várható, ezért akkor már senkit nem enged ki a rendőrség az öbölhöz, így az utolsó lehetőség a vasárnapi nap. Nemet mondtunk. Vasárnapra nagyon sok programot beterveztünk, így az autót nem akartuk visszamondani, és a roncsot fentről azért láttuk. Csak azért szidjuk a fejünket azóta is, hogy nem mentünk át a hajókkal az öbölből másfél euróért, inkább befizettük a drága utat. De szerencsére visszakaptuk az egész összeget a végén, úgyhogy rendesek voltak. Kék barlangokat nagyon sajnálom, hogy nem láthattuk közelről. L , de Korithinál így is lefényképeztük őket.
  
Egy útszéli árus bácsikától kaptunk egy szórólapot , amin Askosban egy Stone Park nevezetű hely állt. El is mentünk, 7,5 euró volt a belépő fejenként, de nagyon megérte. Ez egy elkerített terület , ahol szabadon élnek az állatok. Ahogy beléptünk két szarvas fogadott minket, ők eléggé megnézték az embert, és el is indultak utánunk, de szerencsére utána másfelé indultakJ. Ami nagyon jó volt, hogy lehetett mosómedvét etetni. Egy ott dolgozó férfi hozott eleséget, és odaadta, hogy etessük meg őket. Nagyon édesek, ahogy finoman elveszik az ételt, és ahogy nyúlnak érte. J Ezt a helyet mindenképp ajánlom.
 
Strandok közül nekünk a legjobban St. Nikolaos Beach , és Dafni Beach tetszett. Ezek gyönyörűek voltak. Dafnit is elég nehéz megtalálni, mivel csak picur táblák jelzik, egyik nap el is hagytuk, így másnap mentünk vissza az unszolásomra. J. És meg is érte, mivel Dafnin láttunk egyedül teknősöket, méghozzá kicsiket, ahogy éppen kikeltek. Segítettek nekik az ottani teknősvédő emberek, de nagyon jó látvány volt, ahogy a picur állatkák kikelnek, és belmennek a vízbe. Itt kicsit segítettek nekik, gondolom így több teki ússza meg a madarakat, stb…
Tsivili strandja annyira nem tetszett, mert csak szállodákhoz tartozó strandok voltak, ahol napágyat, és ernyőt kellett bérelni, mi viszont vittük magunkkal, így máshol szerettünk volna fürödni. Találtunk egy helyet, ahol sikerült, de ott is csak azért , mert még nem készült el a szálloda, amihez tartozott.
 
Agios Sostisnál van egy sziget, ahova át lehet menni, elneveztem buliszigetnek, hisz az egész szigeten szól a zene. Van fürdési lehetőség is, de elég kevés a hely, ahhoz képest, hogy hányan látogatják. 3,5 euró volt a belépő a sziget elejénél. Bementünk, és kicsit kicsinek találtuk, de nagyjából körbe lehet járni, és mint kiderült a belépő tartalmazza egy ingyen ital árát is. De ezt persze a hölgy nem mondaná, aki a jegyet árulja, úgyhogy teljesen véletlenül jöttünk rá, mikor egy üdítőt akartunk inni, és a pincér kérte a belépő jegyünket.
 
Porto Roma-nal ettünk muszakát, ami teljesen más, mint itt Magyarországon. Itt már ettem tojásosan, padlizsán nélkül, láttam már padlizsánosat, viszont ott nincs benne tojás, és a padlizsán úgy volt megsütve, mintha valamilyen tésztára lenne rárakva. De ezt nem fejtettem meg , a lényeg, hogy finom volt.
 
 
Az időjárás nagyon jó volt , egy nap volt vihar, esett az eső majdnem egész nap, villámlott, dörgött, de még utána is nagyon meleg volt. Ez az egyetlen egy nap volt, amikor rossz volt az időjárás. Viszont ami jó volt benne, hogy rengeteg kagylót hordott ki a víz. J
Az utolsó egy-két napban már nagyon fagyos volt a víz, így kevesen fürödtünk csak a tengerben.
Remélem még az utánunk érkező utolsó turnusnak is visszatért a meleg idő.
Rengeteg szép élménnyel, és emlékkel tértünk haza erről a gyönyörű szigetről!
 

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!