Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2008
Élménybeszámolók 2008 : Zsani beszámolója

Zsani beszámolója

  2008.09.12. 11:57

Agios Sostis 2008. 09. 30-2008. 10. 06.

Zakynthos – Agios Sostis 2008. 09. 30-2008. 10. 06.
1.nap (szombat)
Megérkezésünk után elfoglaltuk az apartmanunkat, mely a Regina volt a tengerparttól körülbelül 150-200 méterre. A szoba tiszta, a kilátás csodálatos. Sajnos a csatornázás Görögországban sehol sem tökéletes, ahogyan itt sem. Az utolsó két napban a zuhanyzó tálca és a mosdókagyló használata után a járólapon lévő lefolyóból rengeteg víz jött vissza, valószínűleg dugulás miatt. Ez elég kellemetlen volt, de nem sokat voltunk a szobánkban J.
Tavaly is itt nyaraltunk, és akkor elmentünk két fakultatív programra, úgyhogy idén úgy döntöttünk, hogy robogóval járjuk be a szigetet. Még ezen a napon elmentünk a Smart Rentals kölcsönzőbe. Egy 50cm3-es 2 személyes (háttámlás) robogót foglaltunk le négy napra: 16€/nap + 2€/nap biztosítás.
Első nap az Agios Sostis-i strandra (Lithakia Beach) mentünk. Keskeny a partja, de barátságosabb. A tenger nagyon kellemes hőmérsékletű, és lassan süllyedő. Jópofa felfújható gumi játszótér van a tengerben, ami óránként 5€. Szerintem gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják. Kagyló és egyéb vízi élőlény gyűjtésére egyáltalán nincs lehetőség, viszont Kalamaki strandja (ahová át lehet kényelmesen max. háromnegyed óra alatt sétálni) alkalmas erre.
Este elsétáltunk Laganas központjába. Agios Sostisból két út vezet oda. Az egyik egy hosszabb távú kerülős beton út, a másik pedig a tengerparton át vezet. Most már a tengerparti út is járható kényelmesen, ugyanis tavaly óta építettek egy kisebb hidat, így dagálykor nem kell a térdig érő vízben sétálni. Viszont a hídon vigyázni kell, mert a fel és lejáró kicsit csúszik. Laganasban 9-10 óra körül indul be az élet. Rengeteg bár és szórakozóhely található. Sok étterem is van, amelyek előtt 1-1 személy áll, és megpróbálja becsalogatni az arra közlekedőket. Némelyikük nagyon erőszakos, mi általában kikerültük őket. Rengeteg szupermarket van, ahol a gyümölcstől a tejtermékekig minden megtalálható, viszont húsboltot csak a főutca végén láttam. Található egy nagyobb zöldség-gyümölcs üzlet is, ahol mindig friss és finom termékek kaphatók jó áron. Minden második üzlet egy ajándékbolt, mindegyikben nagyjából ugyanazok a dolgok találhatók (kalap, napszemüveg, plüssteki, hűtőmágnes, bögre… és egyéb szuvenír jellegű apróság).
2. nap (vasárnap)
Nem kezdődött teljesen jól a nap. Az egész apartmanban nem volt áram (így víz sem). Zuhanyzás, fogmosás…stb. tolódik L A nap egy részét a szemben lévő Bozikis Hotel medencéjénél töltöttük. Vannak napágyak, napernyő, és egy kis bár is. Ide nem szabad bevinni saját italt, kötelező a bárban vásárolni. Rengeteg finom koktél és étel kapható. Ezen kívül vannak még üdítők, sörök, röviditalok, jégkrémek.
Este egy Agios Sostis-i étteremben, a Syrtakiban vacsoráztunk. Nagyon barátságos hely, a felszolgálók figyelmesek, kedvesek. A kiszolgálás nagyon gyors. Az adagok nagyon nagyok, az árak pedig szerintem az étel minőségével és mennyiségével összhangban vannak. Mindenkinek ajánlom, óriási a választék.
3. nap (hétfő)
Korán keltünk, hogy az Agios Sostis-i kikötőben megnézzük az öreg tekit, aki már nem jár ki vadászni mert a halászok etetik reggelente. Sajnos mi elmulasztottuk, de egyébként minden nap ott van. Nem voltam emiatt szomorú hiszen tavaly volt szerencsém látni kettőt is.
Délelőtt robogóra ültünk. Az első megállónk Megalos Limnionas volt a Ny-i parton. Nem is igazán lehet leírni mennyire csodálatos, látni kell! Navaggionál is elakad a lélegzet, de ez a kis sziklás part talán még szebb is.
Ezután észak felé indultunk. Exo Chora-ban megálltunk a 2000 éves olajfánál (ami érdekes módon tavaly is 2000 éves volt J) Nagyobb és vastagabb a törzse mint a többi olajfának, de nem ájultam el a látványtól.
Tovább haladtunk észak felé Porto Vromiba. Szintén csodálatos a strand. A tenger nagyon tiszta, csak apró kavicsos és nagyon hideg.
Ezen a napon az utolsó megállónk Sarakinado volt, a Water Village. Aki teheti mindenképpen menjen el! Megér egy napot vagy csak egy délutánt. Az egész napos belépő 18€/fő, a fél napos 14€/fő. Plusz a szekrény 5€ (nem kötelező, csak aki mindenképpen biztonságban szeretné a holmiját). A csúszásokról fotó készül, melyet kifelé menet a portánál ki lehet nyomtattatni.
Este Laganas főutcájában, a Mamma’s Place-ben ettünk 1-1 gyrost. Nagyon dicsérik a helyet, hogy nagy adagot adnak jó áron. Ez igaz is, de az íze felejthető. Ettem már itthon sokkal jobbat. Ezután elmentünk Agios Sostisba az OK CORRALL nevű koktélbárba. Becsalogató a hangulata a helynek, és az árak is szimpatikusak. A kiszolgálás viszont… a felszolgáló türelmetlen volt miután kihozta az itallapot, és mikor nagy nehezen választottunk, nagyon flegmán viselkedett. Mikor fizetni akartunk nem jött az asztalhoz, pedig észrevette hogy szóltunk neki, így oda kellett mennünk és a pultnál a mixernek fizettünk. Egy rossz tapasztalat L
4. nap (kedd)
Reggeli után elmentünk Keribe, hogy megnézzük a legnagyobb görög zászlót. Láttam már az adatokat róla, de élőben teljesen más. Hihetetlenül óriási. A zászló mellett van egy kedves kis taverna, ahova fogyasztás nélkül is be lehet menni, hogy megnézzük a kilátást az Alexandros és Roxana sziklára. Van egy hasonló erkély mint Navaggionál, ahonnan nagyon szép fotókat lehet készíteni. Ezután kicsit még feljebb motoroztunk a hegyen és megnéztük a világítótornyot, és persze az ottani kilátást is.
Ebéd után elindultunk Vassilikosba a St. Nicholas Beach-re. Egy nádfedeles napernyő és két napágy 8€ volt. Nagyon szép a part, és a víz sokkal tisztább és szebb mint Laganasban. Rengeteg vízisportot ki lehet ott próbálni. Egy kis napozás és úszkálás után elindultunk Porto Zoroba. Maga a strand nem nagy látvány, de a parthoz közeli sziklák mégis egyedivé tették.
Este Agios Sostisban, az El Greco tavernában vacsoráztunk. Ez egy igazi görög étterem, egy családi vállalkozás. Nagyon barátságos mindenki, az ételek nagyon finomak, és nem drágák. Vacsora után kaptunk szőlőt, és egy kis Tentura nevű fahéjas likőrt (sajnos ők nem kértek a szatmári szilvapálinkából J)
Vacsora után elmentünk koktélozni a Café del Mar-ba, ami a laganasi parton található. 4-5€-ért finom koktélt lehet kapni. Nagyon nagy a választék. Jó környezetben van. Van belső része, egy nagy terasza, és a tengerparton a homokban is vannak asztalok és kényelmes székek.
5. nap (szerda)
A fővárosba látogattunk. Szerdán a fővárosban minden csak 14 óráig van nyitva. Mi robogóval mentünk, de rugalmas a buszjárat Laganasból. A buszjegy 1.40€. Megnéztük a bazárokat, de nem nagy szám… viszont a templomot mindenképpen meg kell nézni az arra járóknak. Csodálatos. A nőkre fekete, tiszta, igényes kendőt terít egy idős bácsi ha kint van a válluk. Nem tudom hogy futtatott, vagy rendes aranytól, de minden csodálatosan fénylik!
Miután kisétáltuk magunkat, megnéztük Bohaliból a kilátást. Nagyon szép, és onnan látszik, hogy a főváros nem is olyan nagy, mint hittem.
Ezután észak felé haladva még ellátogattunk a Xigia Beachre, és Makrigialosba. Mindkettő csodálatos, és alkalmas búvárkodásra.
6. nap (csütörtök)
Reggel elindultunk megnézni Navaggiot a kilátóból. Nem maradtunk nagyon sokáig, mert egyrészt tavaly rengeteg képet csináltunk itt, másrészt pedig indultunk Porto Vromiba, ahonnan kishajóval vittek minket fejenként 15€-ért a hajóroncshoz. A kishajóval kb. fél óra volt az út, de megálltunk több barlangnál, megnéztük Poszeidón arcát. Egy órát kaptunk fürdőzésre és fotózásra. A part nagyon hirtelen mélyül, és kavicsos. A hajóroncs olyan, mint a képeken. Be lehet járni az egészet, de nagyon kell vigyázni, mert minden nagyon rozsdás, és vannak kiálló hegyes részek.
Ez volt az utolsó nap hogy a robogó nálunk volt, úgyhogy haza úton bementünk a Lidl-be, ami Zakynthos és Laganas között található. Úgy néz ki mint itthon, és az árak is sokkal olcsóbbak.
Este a tengerparton vacsoráztunk a Med Version nevű étteremben. Nagyon modern, és elegáns. Rengetegen voltak, és nagyon sokat kellett várnunk az ételre, viszont megérte mert nagyon finom volt, és olyan áron mint máshol.
7. nap (péntek)
Ezt a napot a diszkószigeten töltöttük. 3.50€/fő a belépő, de ez a parton lévő bárban lefogyasztható. A partja nagyon pici, kavicsos, de a hangulat miatt nagyon megfogott. Folyamatosan szólt a zene, nagyon fiatalos hangulat van ott. Ezen az estén még utoljára sétáltunk egyet Laganas főutcáján.
Néhány hely, ahol tavaly jártunk, de idén nem volt időnk ellátogatni:
Kampi: Van egy óriási márvány kereszt, ahonnan csodálatos a rálátás a naplementére. Közvetlenül mellette található egy kisebb taverna, mint minden nevezetesség és strand mellett.
Skinari-fok: a látnivalók… két szélmalom, egy taverna, és a csodálatos kilátás a kék barlangokra.
Tsilivi: homokos, hosszú partú strand. A tenger tiszta, és kellemes hőmérsékletű.
Alykes, Alikanas, Argassi: szintén strandok, de annyira nem ragadott meg egyik sem.
Aki robogót vagy autót bérel, ajánlom hogy álljanak meg a hegyekben lévő kisebb falvakban, igazi görög házak, és igazi görög, barátságos és vendégszerető emberek vannak ott. Illetve isteni finom házi mézet lehet kapni J Ezen kívül vannak persze egyéb helyi termékek, mint pl. a kézzel készített szőnyegek, cukorkák, olívaolaj.
A táblákkal idén sem volt semmi problémánk, mindig a helyes utat mutatták, egyszer sem tévedtünk el. Talán a kilométerek vannak rosszul kiírva, mert pl. 9 km helyett 14-et megyünk. De emiatt nem volt semmi gond.
És még valami… az angolok! Se tavaly, se idén nem volt velük semmi problémánk. Fiatalok, jól érzik magukat, buliznak! Viszont azt a magyarok is szoktak! Kicsit feltűnési viszketegségük van, de hát kit zavar ez…? Laganas főutcájánál és a tengerpartnál tovább úgysem mennek.
És végül… nem biztos hogy jól idézem, de valami ilyesmit hallottam: „Zárd a szívedbe Görögországot, és örökre boldog leszel!”

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!