Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2008
Élménybeszámolók 2008 : Gina és Ádám beszámolója

Gina és Ádám beszámolója

  2008.08.22. 15:04

Laganas, Nikolas studió, 2008. 08. 07.- 08. 20.

Zakynthos…….mikor meghallom ezt a nevet, nagyon sok minden eszembe jut. Számomra ez a sziget nagyon kedves emlékeket takar, és rengeteg mindenben az ELSŐ! Először idefele menet utaztam egy napot buszon, először jártam Görögországban, először jártam egy szigeten, először láttam tengert…..
Tavaly elhatároztuk, hogy külföldre megyünk nyaralni. Kinyitottuk az utazási iroda katalógusát, és elém tárult a Navagio öböl képe. Itt hallottam először erről a szigetről. Egyből megfogott. Szerintem ez lehetett az a pillanat, mikor beleszerettem örökre!
Tavaly Alikanasban voltunk, a Venus apartmanban. Csodálatos nyaralás volt! Nem tudtunk mindent bejárni, így úgy döntöttünk, hogy 2008ban is a szigetet választjuk. Tavaly is az Aeolus irodával mentünk, így idén is megadtuk nekik a bizalmat. Olcsó, nem volt vele probléma, akkor miért ne?!
Sokakban ez a név nagyon rossz érzést kelt, de szerencsére én csak pozitív élményekkel gazdagodtam általuk!
A busz 4.20ra volt ígérve a Szépművészeti Múzeum elé, de már ž 4kor ott volt. Sajnos, amit talán egyetlen negatívumként fel lehet hozni, az az ülésünk volt, pontosabban a hely, ugyanis a leghátsó sorban kaptunk helyet, ami elég szűk és kényelmetlen volt. De ezt se lehet az iroda rovására írni, mivel nem fizettünk helyjegyet!
Visszaemlékezve gyorsan eltelt a buszút, teljesen rendesek voltak a soförök, beszéltek magyarul, mindent elmondtak, bemutatkoztak, tájékoztatva voltunk, mennyi időre állunk meg..stb, tehát ezzel kapcsolatban semmi panaszunk nem lehetett! Jó, egy 24 órás buszút nem lehet kellemes szerintem, de sokat aludtunk, olvastunk, és így gyorsan Kilinibe értünk, pontosan ottani idő szerint ź 7re. A Dionysios komppal mentünk át a szigetre, ami 8kor indult, kb. szűk másfél óra a kompút!
A kikötőből buszok vittek a szállásra, amit fél órával megérkezésünk után lehetett elfoglalni, mivel még takarították őket! A szobákat 4 naponta takarították, hoztak egyszer új ágyneműt és törölközőcsere is volt!
A szoba alapfelszereltséggel rendelkezett, semmi extra, de hát nem is azért mentünk, hogy a szobába legyünk! Az alvásra meg étkezésre tökéletes volt!
Az ételt, amit tudtunk, levittünk, pl. néhány konzervet, tésztákat, szószokat, tonhalat…stb, úgyh nem sokat költöttünk kajára. Persze voltunk vacsizni párszor, többször meglátogattuk Laganas főutcáján a Mamma’s Place-t, ahol isteni gyros van 2eu-ért, meg voltunk a Ionian restaurantba, ahol ismételten nagyon finom, grillezett csirkemellet ettem. A kiszolgálás első osztályú, nagyon kedvesek voltak a pincérek!
A Nikolas studio Laganas szélén van, kb. 3 percre a tengerparttól. Balra van Kalamaki strandja, ami egy védett strand és csak 7-19 óra között lehet ott tartózkodni, mert a tekik ott rakják le a tojásaikat. Tényleg nagyon komolyan veszik, az önkéntesek folyamatosan járőröznek, és figyelmeztetik a turistákat.
Ez a strand csodaszép!! Rengeteg kagyló van a sekély vízben, sokat búvárkodtunk, a víz lassan mélyül, nagyon finom homokos. Többször elsétáltunk Laganason át Agios Sostisba de nekem ez a strand tetszett legjobban. Amin mélyen megbotránkoztam az az, hogy a laganasi part, főleg a főutca környékén nagyon szemetes….az emberek otthagyják a vizes palacktól kezdve a műanyag tálig mindent. Nem tudom, mi történne velük, ha fognák és kidobnák a szemetesbe….lehet letörne a kezük, ki tudja?! Vagy lehet egyszerűen, csak úgy vannak vele, hogy majd úgyis jön a kis görög bácsika és összeszedi……
Az első napokban ismerkedtünk a környezettel, sokat sétáltunk esténként. Van sok szórakozóhely, meg hangos zene, de minket nem zavart, habár nem vagyunk nagy bulizósok. Sokan szidták Laganast az angolok miatt, minket nem érdekeltek.
Mindenképpen szerettünk volna autót bérelni, így végigjártunk pár helyet. Mindenképpen azt tudom tanácsolni, hogy ne fogadjátok el az első ajánlatot, mert 100-tól 180eu/3 napos árakat kaptunk ugyan arra a kategóriájú autóra. Végül az Eurozante nevű helyen béreltünk 3 napra egy Hyundait 105 eu-ért teljes körű biztosítással. Volt benne rádió, klíma, semmiben nem volt hiány.
A három nap alatt bejártuk a sziget azon részeit, amiket tavaly szívünkbe zártunk (Navagio, Blue Caves, Makrigialos, Xigia- a meredek lemenős isJ- , illetve azokat, amikre tavaly nem maradt időnk: Kék Barlang felülről, ahonnan a párom hatalmasakat ugrott a kristálytiszta vízbe, Gerakas, Keri naplemente, Keri sziklák a tavernából. Ott egyszerűen lenyűgöző a panoráma, eszméletlen mélységek vannak. Számomra örökre emlékezetes marad ez a hely, a kis fa kiugrón hangzott el az a bizonyos kérdés, melyre örömmel igent mondtam. Hány ember mondhatja el vajon, hogy Zakynthoson, naplementében, a Keri sziklák felett több száz méterrel kérik meg a kezét?! Szerintem kevesen….ezért nagyon szerencsésnek érzem magamJ
A nagy esemény után megvacsiztunk az étteremben ott Keriben. Annyira nem voltam elragadtatva az ételtől, de igazából nem is az volt akkor és ott a fontos.
A Blue Caves kirándulásra Agios Nikolaosból mentünk, 7eu/főért, a Navagiohoz pedig Porto Vromiból. Eredetileg 12.5 eu/fő volt az ár, de nekünk ideadta 20eu/2 főért a jegyet. Nem tudom miért, biztos szimpatikusak voltunk nekiJ
Csak ajánlani tudom, hogy külön kirándulás keretében menjetek a két helyre, mert mi tavaly olyanon voltunk, hogy együtt lehetett megnézni a Cavest és a Shipwrecket, és nagyon sietős volt az egész. Most meg, mikor külön voltunk, vagy 1-1,5 órát voltunk a Navagioba , a Blue Cavesbe pedig nagyon sok barlangba bementünk és több időnk maradt fürdeni is.
Limnionas egy másik nagy kedvenc, aki szeret búvárkodni, annak érdemes elmenni oda egyszerűen lenyűgöző a víz alatti világ azon a helyen.
Az autóbérlés után szerettünk volna még pár napra motort bérelni, de az utolsó kocsis napunkon pont a szemünk előtt esett el egy pár, úgy, hogy a másik sávba is átcsúsztak, szóval, ha azon az oldalon jön egy őrült, akkor ott mindennek vége….így inkább úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, hanem mindenhol láttunk motorcsónak -bérlési lehetőséget, és 2 órára béreltünk egyet 35 eu-ért Agios sostisban. Megjegyezném, hogy itt sem kell elfogadni az első ajánlatot, mivel a laganasi öbölben mindenhol 50-55 eu volt 2 óra hajókázás.
Szerintem mindenképpen megéri bérelni, mert így át tudtunk menni a Teknős szigetre, ami egy élmény volt. Gyönyörű a partja, a kis barlangokról nem is beszélve.
Aki tekit szeretne látni, ne fizessen be teknősnéző túrára 30euért, hanem menjen el fél8 fele az Agios sostis-i kikötőbe és ott garantáltan van egy példány. Ahogy megtudtuk, már idős és nem jár ki vadászni, így szerintem az a teki mindig ott van reggel, mivel ott kap enni.
Az árakról: egy kilos házi kenyér 2eu volt, péksüti 1.5 eu, de ezek nagyon nagyon finomak voltak! Oliva olajat az út szélén vettük egy bácsikától, 5eu-ért. A kis falvakban (Volimes) nagyon sok házi jellegű dolgot lehet vásárolni!
Mythos sör 1eu környékén van. Laganban a Dia nagyon jó bevásárlóhely. Vettünk sárgadinnyét 0.87eu-s kilos árért, de ilyen mézédes dinnyét nem ettem még Magyarországon. Van croissant is 0.24ért…..még olcsóbb, mint itthon!:)
A Lidl-be is elmentünk, és 0.97 eu.ért vettük meg azt a 2 dl-es ouzot, amit laganasban 4 eu.ért adtak. Kicsit durva különbségek vannak az árakban. Vettünk egy nagy 400g-os fetát is, majdnem 4 eu-ért. Rögtön eszembe jutott, hogy egyszer valaki kérdezte a fórumon, hogy hol lehet megtalálni a Lidlt, erre valaki azt válaszolta, hogy minek menne akárki is a Lidlbe Görögországban, hiszen ott a helyi dolgokat kell kipróbálni nem a mű Lidl.s ételeket. Válaszként csak annyit, hogy az ilyen ember meg is érdemli, ha ugyan azt az ouzot 3 euért drágábban vásárolja meg, csak azért, mert a Lidl.be nem teszi be a lábát!
A hátralévő napokat napozással és nagy sétákkal töltöttük.
Hazafelé is busszal kellett volna jönnünk, de az irodának volt egy olyan akciója, hogy 20eu megfizetése mellett a buszjegyet repjegyre cserélik. Mi éltünk a lehetőséggel, nem utolsó sorban azért, mert 1. még nem repültünk, és hatalmas élmény volt, 2. 4800-5000ft-ért manapság már ki tud repülőre ülni?!?! Semmi illetéket nem kellett fizetnünk, és persze, másfél óra alatt itthon voltunk…….nem 30! Azért ez nagy különbség!!
Összefoglalva annyit tudnék írni, hogy csodaszép nyaralás volt ez az idei is, Zakynthost örökre a szívembe zártam/zártuk, és ha jövőre harmadszorra nem is, de életemben még biztos, hogy egyszer visszatérünk ide……ha más nem, az esküvőnkre.

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!