Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2008
Élménybeszámolók 2008 : Vági Zoltán beszámolója

Vági Zoltán beszámolója

  2008.05.29. 09:34

2008.05.16.-05.28.

2008.május 16-25. Zakynthos (Aghios Sostis) Grand Tours
Tavaszi nyaralás Zakynthos szigetés a "kelet virágán"
Hotel Bozikis 111.szoba

Május 16. (péntek)
Indulás Sopronból 4.30-kor.
Budapesten átszállás a nagy buszra (nem emeletes) reggel 8-kor. W.C. A Műcsarnok mögött van.
Megállás Kecskeméten, majd 11-kor Szegeden a TESCO Parkolóban. Itt csatlakoztak a Debrecenből érkezők. A TESCO-ban toilette szünet és aki szeretne meleget enni, akkor a W.C. mellett vannak gyorséttermek. Pl. lehet
venni Pizza szeletet vagy rántott csirkemellet, ami egy könnyű meleg ebéd a hosszú út előtt!
Határátkelés Röszkén,majd pihenő Belgrád előtt.MOL benzinkút (angol W.C.) Utazás Belgrádon keresztül délután 3-kor (Itt beállították a legkondit,mert nem működött és főttünk picit a buszon). Híd a Száva folyón (Nem messze ömlik a Dunába!) Majd a hegyekben egy étterem-motelnél szünet (angol W.C.)
Átkelés Macedóniába. Majd tovább Görögországba. Határátkelés és óra átállítás! +1 órával előbbre kell tekerni az órákat!
Éjszaka az autóbuszon.

Május 17. (szombat)
Paralián megállunk hajnali 3-kor,egy idegenvezetőt teszünk ki.Pihenő egy benzinkútnál Lámiánál reggel 6-kor.
Átkelés a hegyeken. Vadregényes tájakon kanyarog az út.Lélegzetelállító!
2.000 méteres hegyek között haladunk! Az utak mentén rengeteg tavaszi virág!Majd kiérünk Itea közelében a Koronthoszi-öböl partjára.
Szép panoráma út a tenger mellett! Átkelés a Rio-Atrion hídon mely már messziról jól látható! Hatalmas a híd! Igazi műszaki remekmű! A soförők fizettek az átkelés előtt!
Érkezés Kilinibe délelőtt 10-kor. a kompjegy 6,50 EUR (májusi ár!!! nem főszezoni!! Főszezonban 7,50 EUR)
10.30-kor indult a komp! A fedélzeten kellemes tengeri szél volt! A kikötőben a telepített idegenvezető, Kovács Zsuzsa és a Grand Tours igazgatója Nagy Sándor várta a csoportot! Kb. 12-kor értünk a szigetre.Nagy volt a meleg és tűzött a Nap!
12.30-kor megérkeztünk, kipakoltunk és 13 órakor már el is foglaltuk a szállást. A Hotel Bozikis kellemes és szép szálloda. A szobák még frissen voltak festve! Mi voltunk az elsők az idei szezonban! A 111.szoba a földszinten volt ami egy szép virágos belsőudvarról nyílt. Az erkély a medencefelé nézett és lehetett látni a szomszédos Regina Apartmanházat is.
Aghios Sostis tele van kisebb nagyobb szállodákkal és Apartmanokkal. De nem sűrűn vannak. A falu inkább egy óriási olajfaliget. Mindenhol olajfák. Meg kell szokni, hogy az utak ezekhezn igazodva kacskaringóznak, tekerednek és
először nehéz kiismernie az embernek magát! De aztán a felfedés örömével megismerjük Aghios Sostis-t!
Fürdés és irány a tengerpart! Első látásra csalódás!! Az út egy lejtőn a kikötőbe vitt! Koszos a part! Kicsit odébb azért már jobb.
A kikötőtől jobbra a Keri félsziget felé talán tisztább,mint Laganas irányába.Megérkezett Kostas barátom és motorral vitt vacsorázni. Egy távoli tavernában ettünk, eldugott helyen. Görög saláta és sült csirke. Ő Kalamkit javasolta fürdőzésre amit Laganasból a tengerparton is el lehet érni. Ott már szép a víz! A csoport részt vett egy tájékoztatón 17-kor, ahol elmondták a
legfontosabb tudnivalókat és a fakultatív programlehetőségeket az El Greco Étterem kerthelyiségében.


Május 18. (vasárnap)
Laganasból Zakynthos városába bementem Taxi-val, mivel vasárnap nem volt busz (10 EUR Laganasból Zakynthosba a Taxi).
Kostas a múzeum előtt várt aki épp végzett a munkájával és a Ford Escort kocsijával irány a sziget felfedezése!
Meleg volt! Perzselt a Nap! Irány Tsilivi, majd Alykes és Alikanas, Xigia strand és Makrigialos! Mind gyönyőrű strandok! Élmény itt megmártózni! Május ellnére sokan voltak, hiszen vasárnap volt! Markigialos az olaszok kedvenc helye a szigeten.
Majd irány a hegyeken át a Navagio-öböl.Csodáltos olajfaligetek közt haladtunk. A mezők sárga, kék és fehér
virágba borulva.Píneafenyők és sudár ciprusok adják a hegyi vegetáció mediterrán hangulatát.
A kis falvakban temérdek virág volt! Leánderek, bugenvilleák, muskátlik,rózsák, liliomok, jázminok ezrei öltöztették virágpompába a kis falvakat!
A Navagio-öböl csöndes volt, csak 3 autó állt a kis parkolóban. Egy férfi árult mézet és a magányos lakókocsinál szomjoltó vizet, üdítőt lehet vásárolni. Forrt a levegő a délutáni napsütésben.Lenéztem! Félelmetes és egyszerre csodálatos!! A türkizkék víz és a
fehér strand, melyen a hajóroncs pihen sötét színben csodálatos látványt nyújt!
Odébb mentünk egy kis ösvényen egy kiszögellő szirtre. Köves az ösvény, de megéri. Óvatosan haladva 5 perc és szinte szembe lehet látni az öblöt! Kattognak a turisták gépei! Az öbölben nem állt bent egy hajó sem. A szél feltámadt, enyhítve a nagy meleget.
Irány Anafonitria. A Navagio közelében van egy kis kolostor, ahol egy óriás olajfán több harang is van! Nehéz észre venni, mert a lombok eltakarják. A világháborúra emlékeztet! Itt is árulnak mézet!
Az Anafonitriai kolostor szép! Ortodox templom és kolostor! Vasárnap lévén árad mindenhonnan a tömjén illata.
Ilárny tovább Kilomeneo. Szép régi harangtorony és épületek.Tovább Exo Hora felé. Itt van a "2000 éves olajfa". Látványos, bár
máshol is vannak szinte ekkora olajfák Zakynthoson. Vannak bazárosok is ahol szőnyeget, szuvenírt és mézet árulnak és aszalt gyümölcsöket. Irány Keri! Keri faluja is hangulatos!Szép a kékre festett temploma. Majd
tovább a kilátóhoz. Csodálatos a kilátás! A part megszakad és belezuhan a Jón-tenger végtelen
kékjébe. Visszafelé megálltunk a Keri közelében egy étteremnél Itt van a legnagyobb görög zászló. Itt nyulat ettem vacsorára 8 Euróért. A panoráma a Keri-sziklákra leírhatatlan!! Az asztal a korlátnál van és
alatta a tenger! Az étterem könnyen észrevehető, mivel itt áll a legnagyobb görög zászló! Ha nincs felhúzva, a rúd így is észrevehető! Kék-fehér színű!! Az étterembe fogysztás nélkül is be lehet menni a panoráma miatt! De a konyha jó! Egy görg saláta vagy egy frissítő ásványvíz is jól esik itt!!

Május 19. (hétfő)
Ragyógó madárcsicsergéses reggelre ébredek. Sajnos nem indul a Kefalóniai kirándulás, mivel nem jött össze a
létszám. Közölte a helyi idegenvezető, Zsuzsi.Ezért irány Laganas! A fő utcán felfelé a PELAGROS TOURS-nál befizetem
szerdára a sziget körüli hajótúrát 27 Euróért. Csütörtökre pedig a Kefalóniai szigettúrát 40 Euróért. Angol lesz az idegenvezetés, de nem számít! Kefalóniát látni akarom! Laganas még nyugodt volt. Se híre, se hamva az angol tiniknek! Ők még nyomták az iskola padokat odahaza. De azért voltak már fiatalok. Legtöbben a családosok és idősebbek voltak! Irány vissza a szállás. Sirokkó érkezett késő délutánra! Viharos volt a szél, a Nap bujócskázott. Pihentem és sétálgattam a Hotel környékén.
Estére elcsendesedett a szél. Kisütött a Hold! Irány Kostassal, aki motorral jött a munkahelyéről egy étterem.
Kardhal a vacsora. és persze görög saláta.

Május 20. (kedd)
Napsütés és meleg.
Reggeli után irány Laganas, majd onnan busszal Zakynthos városa. A busz megállója mindjárt a tengerpart mellett van a fő utcán egy körforgalmban.A busz légkondis volt 1,40 EUR a jegy a sofőrnél.Először irány a Solomos téren álló Múzeum. Szép középkori ortodox ikonok vannak kiállítva és képek, fotók az 1953-as nagy földrengésről. A képek megrázóak! Az emberek sátrakban éltek hónapokig, nem volt iskola,kórház, vezetékes ivóvíz! Minden romokban hevert.
A belépő 3 EUR. Kb 1 óra alatt végig lehet járni kényelmesen. A festészetet kedvelők ne hagyják ki!!
Dionysios Solomos költő volt. ő írta a görög Himusz szövegét. Itt a szigeten született. Róla nevezték el a nagy teret a múzeum előtt.
Ebéd a kikötőben. Makréla és görg saláta. A kikötő tele van éttermekkel! Délután vissza Laganasba busszal és séta a tengerparton és pienés. Nagyon meleg volt. Sokan napoztak és fürödtek a vízben. Jó volt beszívni a sós
tengeri levegőt. Vacsora egy étteremben. Szuvlaki csirkéből és vegyes saláta.

Május 21. (szerda)
Hajós szigettúra. Szép napos és meleg az idő.
Reggel 8-ra irány a La Courva bolt, ami a Bozikistől 500 méterre található.Itt felvett egy busz ami bevitt Zakynhosba a kikötőbe. Itt a TOP CRUISE nevű hajóra szálltunk. Szép volt! A hajó 10-kor indult. A hajóról nagyon szép látvány a sziget. A strandok és tenger színei gyönyörűek! Mindeki kenje le magát a legés ellen, mert a hajón láthatatlun égett a Nap!!!
Első megálló a Kék-barlangoknál van. Legengedték a hajó lejáróját és sokan beleugrottak a tengerbe fürdőzni! Május van, de már jó fürdésre a víz! Úgy 20 fok kürüli.A barlangokba nem ment be a hajó, de a sziklák formája így ís
lenyűgöző. A barlangokba csak a kis motoros hajók mennek be! A következő a Navagio-öböl.
Már messziről lenyűgöző! Kis navigálás és flottul kikütünk! A matrózok segítenek a
kiszállásnál. Csak fürdőruha és fényképezőgép kell! Más felesleges.Talán még egy törölköző, poló és fényképezőgép! Ezt viszont jól be kell bugyolálni a víz ellen.
A hajó 1 órát állt itt! 15 perc alatt mindenki kiszállt, mivel nem voltaknagy hullámok. A hajón kb 200 ember gyűlt össze! A kiszállásnál kb térd-comb magasságig áll a víz. A tenger színe lenyűgöző! Világoskék-türkizkék. Vakító kék ég, perzselő napsütés. A partot homok, kis és nagyobb hófehér kavicsok takarják vegyesen! Tehát papucs vagy vízhatlan szandál szükséges! Lábbeli nélkül ne szálljon ki senki se!
Délután 1-kor érkeztünk és 2-kor szedtük fel a horgonyt!
Irány a nyugati part. Végig meredek sziklafalak és pompás öblök. A tenger változó színekben pompázik, kék, ultramarinkék, türkizkék.Érekzés a Keri sziklákhoz. Gyönyörű. Felfelé névze lehet látni a nagy görög zászlót is, amely most nem volt felhúzva. Csak a rúdja látszódott fent a szédítő sziklapart felett! Megállás, még egy kis fürdőzés a hajóról. Majd irány a
Marathonisi-sziget. A hajóról látjuk a teknősbéka, a Caretta-Caretta kalapácsfejű, vagy álcserepes teknősnek otthont adó sziegetet.Majd utunk  Gerakas partja és Vasilikos és Argassi partja és a Banana Beach mellett haladt.
Egész Zakynthos nagy kikötőjéig. 18-kor értünk be. Itt felvettek minket autóbusszal és irány Aghios Sostis.
Vacsora az El Greco-ban. Görgö saláta és muszaka.

Május 22. (csürötök)
Kelés korán! Irány Kefalónia szigete!
6.45-re irány a La Coura bolt. Irány a Zakynthos-i kikötő a busszal ami pontosan jött. Magyar utastársam, Andi angolul beszélt picit, így nem vagyunk már elveszve! A busz két felé oszlik. Egy része Olympiába, másik része Kafalóniára.
Átszáálunk egy másikbuszra és irány Aghios Nikolaos, Skinari kikötője! Útközbe Tsilivi-be a Alikanas-ban is felveszünk kirándulókat. A kompkikötő pici Skinari-ban. De bájos a halászfalu! A komp sokkal kisebb mint a Zakynthosban horgonyzó hajók.
Két busz felhajt és mi is felszállunk. A részvételi díjban a kompdíj is benne van!
A kompról ismét látjuk a kék-barlangokat! A hajón Sue, az idegenvezetönk összeszedi a belépőket! Összesen 10 Euro. Nincs csalás, minden korrekt! Két belépő csoportos kedvezménnyel tényleg 10 EUR (cseppkőbarlang 4 EUR
és a tavasbarlnag 6 EUR)! Megérkezünk Pessada apró kis kompkikötöjébe.Faltka az egész! Irány a sziget! Szűk és kanyargós utak! Csodálatos virágpompa mindehol! A mezők gyönyörűek! Mindenhol a sárga virágok és a
pipacsok tömegével!! Itt kevesebb az olajfa, de rengeteg a fenyő és a ciprus! Első megállónk Szent Gerassimos kolostora. Pici a kápolna, de gyönyörű. 1953-ban itt volt a legnagyobb földrengés! Erősebb volt, mint a szomszédos
Zakynthoson. Így a templomot is rekonstruálva építették újjá! Itt kb. 30 perc volt. Irány a Drogarati csappkőbarlang. 167 lépcső lefelé.Érdemes szandálba jönni, mert a víz itt állandóan csepeg a barlang mennyezetéről. Esetleg egy könnyű pulcsi is elkel. A levegő állandóan 18 fok itt. A barlang könnyen bejárhatő. Lenyűgőzőek a sztalagmitok és a cseppkőcsodák. Ki van világítva minden, persze azért félhomály van. Koncerteket is adnak, mert kiváló az akusztikája. A nagy görög
operaénekesnő Maria Callas (Onassis, az olajmilliárdos felesége is volt) oparaénekesnő a 20.század legnagyobb szopránja is adott itt koncertet! Fél óra alatt kényelmesen megjárható. Tovább a Melissani tavasbarlanghoz.
Lépcsőkön jutunk a tóhoz. A barlang teteje beszakadt így a Nap besüt!  A víz hihetelen színű! Zöld-türkizkék-kék. A barlang mélyén szürke.Kis csónakokkal viszik körbe a turistákat. Felejthetetlen élmény!! Ez is fél óra alatt meg van!
Majd Aghia Efimia bájos kis kikötőjében 1 óra szünet. Itt lehet ebédelni vagy vásárolni képeslapot , ajándékokat. Kefalónia szigete nagyon drága! Emiatt csak kevés nyaraló jön ide. Nincsenek nagy turista-és
üdülőkomplexumok itt! Minden a természeté itt! A partok természetesek ellentétben Zakynthos-szal, ahol  sok a mesterséges strand.Irány a Mirthos part! Vadregényes tájon érkezés egy kis útmenti parkolóba. Itt fotószünet az 1 km hosszú gyönyürű partról! A tenger zöld-kék színben tündököl. Lélegzetelállító a panoráma! A part 5-600 méter magas és sziklás és fenyőfélék és sárga virágok tarkítják. Az út a tenger felett kanyarog 2-400 méterrel. A tenger a buszból jobbra esik. Kefalónián rengeteg a mezei virág! Innen szálítják az angol királyi családnak a zsályamézet és mazsolát! Irány a főváros Argostoli. Itt fél óra pihenő a kikötőben, amelyet pálmafák szegélyeznek. Majd irány Pessada kis kompkikötöje és vissza Zakynthosra.
Érkezés Aghios Sostisba este 21.30-kor.
Fárasztó nap volt, de megérte! Egy életre szóló élményt adott Kefalónia szigete, a Jón-szigetvilág legnagyob szigete,amely hatalmas több mint 1600 méter magas heggyel büszkélkedhet! Partja, hasonlít a romantikus Dalmáciához!
Este vacsora az El Greco-ban. Tonhal és görög saláta.Szép és meleg volt az idő Kefalónián és rengeteg virág...!!! Csodálatos
volt!

Május 23. (péntek)
Szikrázó napsütés és forr levegő.
Úgy döntöttem, hogy ma pihenek!! Leheveredtem a Hotel Bozikis úszómedencéjéhez az árnyékba és pihentem.
Majd besétáltam Lagans-ba és a MAMAS pici éttermében ettem egy Giros-t 2 Euróért.
Visszamentem és picit összekészítettem a másnapi indulásra a bőrőndöt. Este Argassiba mentem Kostas barátommal egy búcsú estre.Az előétel vegyes volt. Sajttal töltött paradicsom, gomba és saláta. Majd a főfogás grillezett lazac volt (Salmone) párolt zöldséggel. Mennyei volt!!! A desszert karamellkrém és kávés ízű fagylalt.
Utána még az addigra nagyra nőtt görög társaság velem, mint egyedüli magyarral elndult Argassiban egy kis szórakozóhelyre táncolni. Majd hajnalban értem haza a szállodába.

Május 24. (szombat)
Reggel 9-kor el kellett hagyni a szobákat. A Hotel Bozikis-ben egy kijelölt
helyre lehetett lerakni a csomagokat. Majd kis reggeli után irány a medence. Pihenés, pici séta, majd 12.30 után megérkezett a busz. 13 órakor bepakolás a buszba és 16 óráig még szabadok voltunk. Ebédeltem a Bozikis medencjénél lévő bárban egy gombás-sajtos tésztát, majd kisétáltam a tengerpartra. Átsétáltam a diszkószigetre, ahol 3 Euró a belépő, de nem
mentem be. Gondoltam majd, legközelebb. Picit még sétáltam, elbúcsúztam a a Laganas-i öböltöl és a
teknős-szigettől, majd elindult a busz. Zakynthos fővárosában volt 2 óra szabadprogram, de szombat délután
lévén szieszta volt!  Minden zárva volt. Egyedül az éttermek voltak nyitva és a szuvenír árusok a kikötőben.
Este 19-re kimentnem a buszhoz  ami a kikötőben volt. A komp hivatatlosan 19.15-kor indul, de picit késett.
Mindeki felszállt. Elindultunk a nagy útra, hazafelé. A hajóról láttuk a Jón-tengeri varázslatos Naplementét! A Nap Kefalónia 1600 méter magas csúcsa fölött alábukott és narancsos-vöröses égboltot festett az égboltra! "Ég Veled Jón-tenger!"
21-kor kötöttünk ki. Indultunk tovább hazafelé. A buszon filmet vettítetek. De én elaldutam. Bevettem egy Dedalon tablettát.
Nem a rosszullét miatt, hanem, mert a Dedalon álmosít és jól lehet aludni a buszon tőle! A busz kényelmes volt! Emeletessel jöttünk haza! A 82 fős buszon 37-en voltunk!! Királyi kényelem volt! Pihenők, mint odafelé.
Hajnalban a Macedón határon fél órát áltunk!
A buszokat átvilágítják! Nem volt gond semmivel! 1 liter égetett szeszes ital (Metaxa, Ouzo) és egy karton cigaretta átvihető még a határon!! A bor,sör több liter mennyiségben átvihető.

Május 25. (vasárnap)
Az órákat vissza kell állítani magyar idő szerint.
Szegedre délután 4-kor értünk. Itt átszálltunk egy másik buszra ami Pestig vitt. Itt este 19.30-kor indultunk tovább egy másik kisbusszal Sopronig.
Este 22-kor érkeztünk meg.
Csodálatos volt ez a május út! Nyár a tavaszban. Rengeteg virág és virág és virág!! A tenger illata, a fények, a színek, a hangok.
Igen, ez Zakynthos!
Látni kell!
Legalább egyszer!
Elvarázsolt május volt.

Vági Zoltán
Sopron, 2008. május 28.

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!