Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2006
Élménybeszámolók 2006 : Lacykat beszámolója (Amoudi szep 7-18)

Lacykat beszámolója (Amoudi szep 7-18)

  2006.09.22. 15:24


Ez egy szupercsendes,a külvilág zajától annyira elrejtett falucska,hogy a postás is csak akkor jön ha az asszony elzavarta a háztól.A sziget kabócái biztosítják a háttérzenét,hajnalonta egy-két kutya is besegít.A sarki boltost felrugdosod ha már bepakoltad szatyrodba a sört,ouzo-t és tengerre magyar!
Mi a csodaszép Panorama apartházba tévedtünk,elődeim ismétlése nélkül csak annyit említenék,hogy szívből ajánlanám minden pihenni vágyó,csendre és nyugalomra ácsingózó megfáradt vándornak,akinek tele van a hátsója a város porával,zajával.Ide menetrendszerinti busz nem jön,csak ha gépeltérítők garázdálkodnak a környéken.Szóval ez a nyugalom paradicsoma.
Namost a nyüzsire vágyó,diszkóbimbók nagy ívben kerüljék a környéket mert Amoudi pokollá teszi drága szabadságukat!
Akik mégis az "életet" választanák,tudnám ajánlani a déli partot a Vaszilikosz félszigettől Zante-n át Kalamkit,Laganast egész a Keri csücskéig.
De akinek ez se elég,még több butik,még több gagyibolt kell,annak tudnám ajánlani a buszos Paráliát,ott aztán van bőven nyüzsi és tényleg végigtapizhatsz minden egyes,nyakadba fityegő gyatyót,törülközőt,a kereskedők nagy, örömére.Ráadásul negyedáron a szigetes bulinak és így is elmondhatod hogy"...vótunk Görögbe".
Természetesen,azoknak,akik a csordultig tele kukákra,eldobált sörösdobozokra hajtanak,ez a sziget tök jó hely.Csakhogy ezért nem kell átrepülni fél Európát.Elég körülnézni házunktáján...
Így tehát azzal ütöttük agyon szürke hétköznapjainkat,hogy az iv,Szilvia asszony bejelentkező ajánlatai között tallózgatva felállítottuk a magunk kis ütemtervét.Korábbi évek tapasztalataiból és a beszámolókból tudjuk már hogy a buszos szigettúrát mellőzni kell.Ez lett a sorsa a sziget körüli hajókázásnak is,nekünk a sokat dícsért Cavo Grosso max.bejött,a Delfini legénysége valósággal megküzdött a hatalmas hullámokkal Navaggio-nál,15€/fő szerintem borravalónak is kevés azért amit ezek a fiúk produkáltak.A sziget minden nagyobb településén vannak rikkancsok (nekünk pl.Alikanas,Tsilivi volt közelebb),akik kézzel-lábbal szádba rágják a programot,a sziget minden pontjáról összegyűjtik az embert és visszaszállítják az utolsó barlanglakót is.Kikötnek minden szép és érdekes helyen,néhol csobbanni is lehet,mindent ugyanúgy csinálnak mintha magyar iv-kíséret lenne,arra meg különösebb nyelvismeret nélkül is rájösz hogy a Kék Barlangok és környéke egy meseszép hely.Korábbi hiedelmek ellenére láttunk tekit is,hatalmas volt és a kapitány piszkosul befékezte,majd jobbra tekerte a hajót hogy mindenki közelebbről is láthassa.Utólag is gratula érte,meg mindenért.Ezeken a fiúkon valóban látszik,hogy amit tesznek szívből teszik.
Tehát a buszos szigettúra elmaradt mert,bár érinti a sziget látványosabb pontjait,a buszról való leszállás kb 10 perc,ugyanannyi a visszaszállás és össz-vissz van 20 perced kajálni,pisilni,bámészkodni,fotózni.Mindenhová sietni kell,mindenütt tartani kell a drága menetidőt,hogy mindent láthass.Meglátogatsz egy borkombinátot(óriási szenzáció) és természetesen egy hangulatos csehót ahol olcsón és ízletesen főznek csak neked,csak most,csakis a reklám után.Ezek az ominózus helyek ahová "oda kell vinni" a turistát,és látod hogy a gazdi személyes jó barátságban van az iv.vel.
Ezeket természetesen tavaly is megkajáltuk egy másik szigeten,ezért válsztottuk a magunk útját bérelt autóval és pontosan ott álltunk meg ahol akartunk,mident láttunk amit látni érdemes,ott kajáltunk ahol megéheztünk és azt se bántuk ha többször is eltévedünk,legalább többet láttunk.Akik arra vetemednek hogy belevágnak az ismeretlenbe jól olvassák el a korábbi beszámolókat!Olyan helyen vannak utak,ahol a térképen nincs és a térképen jelzett utak sok helyen nincsenek.A helybeliek ezt elég lazán veszik,ők ismerik,aki meg nem tudja,majd megkérdi.Amúgy készséggel segítenek,egyet kérdel,hárman ugranak hozzád és semmilyen nyelvet nem kell ismerned,az utca porába is lerajzolják a helyes irányt.Helységtáblák csak a nagyobb településeknél vannak,gyakran úgy átmész rajtuk hogy már csak a csillagok állásából derül ki hogy merre jársz.
A Navaggio-t csak harmadik nekifutásból sikerült eltalálni,de addig is csodálatos tájakon autóztunk.Jól tankolj fel,mert a nekünk pl a korábbra tervezett 150-200 km,320-ra sikerült és a sziget belseje és az északi része nincs megszórva benzinkutakkal.Amoudi egyetlen kölcsönzője a Giant Rental nem tűnt eléggé bizalomgerjesztőnek,látszott hogy nincs konkurencia,ezért átsétáltunk Alikanas-ba(4 km) ahol megcéloztuk az Ionian Rentals-t.Suzuki swift 3 napra 90€.
 Vigyázat,nem elég a teljes biztosítás önrész nélkül!Korábban is írták,a C.D.W nem jó,az F.D.W kell.Amikor kollégám szólt a fazonnak,egy vállrándítással bekarikázta az F.D.W.-t.A szerződést aláírod,egyszerű csomagolópapírra nyomtatott görög/angol szöveg,tele rövidítésekkel,érthetetlen,elmosódott zagyvaságokkal,mind hangsúlyozzák,hogy "no problem" volt és soha nem volt,de ha  a verdát véletlenül hazavágod,nem mindegy hogy mennyire vagy felelős.Azokon a helyeken pedig nem is kell nagyon vagizni hogy felkenődj egy fára,sziklára.Nekünk is szerencsénk,volt,de vigyáztunk is piszkosul.
Visszatérve Alikanasra,hangulatos kis városka,ide-oda szaladgáló fiákerekkel,mi többször is besétáltunk Amoudi-ból és megvacsiztunk a Dionisos-ban,ahol rendkívül korrekt áron és igazi kedves kiszolgálás van.Ha erre jársz,ki ne hagyd!
Kefallóniát,végül Szilvinél fizettük be,mert ide valóban kell a megfelelő helyisemeret,történelemtudás,stb.A komp érkezése túloldalt(kb 10h) és visszaindulása(17:30) között nincs túl sok időd,ha maszekban vágsz neki a szigetnek keményen kell tekerned hogy elérd a Melissani tavat,Drogarati cseppkőbarlangot és még láss is valamit a szigetből,ha jól felkészültél Kefallóniából és nem körözöl valamelyik szikla oldalán.
Persze itt is volt egy bizonyos csehó,meg egy cukrászda is,ami egyedülálló a világon,úgyhogy ezeket is gondosan elkerültük.Meg volt nélkülünk is a napi forgalom a többi buszokkal érkező angolokkal,akik csudamód éppott kötöttek ki.Kevésnek tartottam az Ithaka szigetről előadott infot,csak a távolból láthattuk és fotózhattuk,viszont kárpótolt az iv. egy romantikus,kalandfilm bemutatásávál,aminek egy részét itt forgatták és ezt órákig ecsetelte,hogy hideg téli estéken feltétlen nézzük meg,körbeajnározva a kapitány/főszereplőt,aki egyébként mandolinos.Sokan sokalták a 45€-t,valóban szép is volt,de nem is egy nagy durranás,de láttál egy szigetet ennyiért,ha mind kutyafuttában is.
Mindent összegezve csodálatos 10 napot töltöttünk,volt benne minden amit itthon megálmodtunk,köszönet érte az Aeolus utazási irodának,a Skyeurope légitársaságnak,a Cavo Grosso turisztikai irodának és azoknak a nyugodt,csibész,jókedvű,meleglelkű görögöknek,akikhez mindig szívesen visszatérünk.

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás