Menü
     
Webkamera

Zakynthos Webkamera

GoZakynthos webkamerák

     
Linkek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
G-Mail Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Élménybeszámolók 2006
Élménybeszámolók 2006 : Pandi buszos beszámolója 20060625-0707

Pandi buszos beszámolója 20060625-0707

  2006.07.13. 07:51


Szia mindenkinek!

Szintén a híres első zűrös buszos úton vettem részt a párommal. Hazaérkezésünk után panszt tettem az irodának, kíváncsian várom a válaszukat. Élménybeszámoló helyett csatolom a panaszlevelem másolatát, de azért senki ne keseredjen el a sziget gyönyörű!

Tisztelt Cím!

………………. vagyok, 2006. 06. 25.-től 07.07-éig az Aeolus utazási iroda által szervezett utazáson vettem részt Zakynthos szigetén. Az utazás körülményeivel kapcsolatban az alábbi panaszt szeretném bejelenteni.

Az indulás napján 13.40-re kellett Szegedre érkeznünk az iroda tájékoztatása alapján. Az utazási szerződés szerint késés esetén az iroda nem vállal felelősséget és az utast hátrahagyja. Elővigyázatosságból (mivel Pécsről indultunk), már 12.45-re a megbeszélt helyre érkeztünk. Vártuk a buszt, 13.40-re már az összes Szegeden felszálló utas megérkezett. Egy óra várakozás után, felhívtam az ügyfélszolgálati irodát, ahol már tudtak a késésről, de minket nem tájékoztattak, mert állítólag nem volt meg senkinek a telefonszáma, pedig a 4 család 4 különböző helyen fizette be az utat és mindenki megadta az elérhetőségét. Az iroda azt a felvilágosítást adta, hogy 1 órán belül ott lesznek értünk, mert van egy kis (2,5 óra???) csúszás. További 1,5 óra elteltével, még mindig nem jött a busz, ekkor ismét felhívtam az irodát ( úgy látszik még ekkor sem tudták a számomat!!), ahol azt mondták, hogy már bármelyik pillanatban ott lehet értünk a busz, mert ezerrel száguld. Negyed óra múlva meg is jött a busz, tehát az ígért 13.40 helyett 17 órakor tudtunk elindulni.

A busz késése a szervezetlenség miatt történt, mivel Győrből pontosan a kiírt időpontban elindultak és Budapestre is pontosan érkezett. Itt nem engedték tovább indulni, mivel állítólag jön egy másik busz, amelyiken van magyarul beszélő sofőr és a magyar utasok, ezzel a busszal mennek tovább. 1 óra várakozás után megjött a másik két busz, az egyiken a magyarul beszélő sofőrrel. Ekkora már kiderült, hogy a magyarokat eddig szállító buszon nem működik a légkondícionáló (persze erről az utasokat nem tájékoztatták), így az utas cserére nem került sor. Kiderült továbbá az is, hogy két utast nem vettek fel Tatabányán. Az iroda a lehető leglassabb megoldást választotta, a tele buszt küldte vissza az utasokért, pedig taxival fele annyi idő alatt Pesten lehettek volna. Persze a szlovák utasokat szállító buszok időben elindultak, nem várták meg a magyarokat szállító buszt. Érdekes, a magyarok feleslegesen vártak a másik két buszra egy órát, miért nem indulhattak el már akkor az elvesztett utasokért? Vagy a szlovákok busza miért nem várta meg a magyarokat szállító buszt? A kérdésre egyszerű a válasz, mert akkor ők sem érték volna el a kompot, de erről később.

Végre felszálltunk a buszra, ahol a hűs levegő helyett 30-35 C fogadott minket. 3 és fél óra késés után nehézkesen de elindultunk. Az az egy tény nyugtatott csak meg minket, hogy az irodától az a tájékoztatást kaptuk, hogy a 18.15-kor induló kompot még így is elérhetjük, ha jól megyünk és a másik két busz utasai is ezzel fognak menni, nekünk legalább nem kell annyit várni a kikötőben!!!!

Megkezdtük a szaunajáratot megfeszített tempóban. A két sofőrünk persze egy kukkot sem tudott magyarul így minden kommentár nélkül időnkét meg-megállva szállítottak minket mint az állatokat. Videófilmet persze nem raktak be egyet sem. Kértük, hogy kapcsolják végre be a légkondícionálót, azt mondták maximumon van és keringették tovább a meleg levegőt. A buszon ekkorra már 40-45 C lehetett.

Mi az utolsó előtti sorban utaztunk a motor felett. Ezen a helyen még elviselhetetlenebb volt a hőmérséklet, mivel alulról és nyomta fel a meleget. Lábtartó nem volt és letenni sem bírtuk a lábunkat, mert a talaj forró volt. Egész úton az előttünk lévő szék háttámlájához kellett támasztanunk a lábunkat. A 24 órás támasztástól a férjemnek annyira begyulladt a térde, hogy egész nyaralás alatt fájdalomcsillapítókat kellett szednie.

Görögország területén a 9 órás út alatt egyetlen egyszer álltunk csak meg és állandó halálfélelemmel utaztunk, mivel a sofőrök kamikáze szerű hajrába fogtak. Mi naívan azt hittük azért, hogy elérjük a kompot, ezért nem is szóltunk semmit (pedig csak pihenni siettek). 18 óra 17 perckor értünk a kikötőhöz, ahol éppen bent állt egy komp. Nagy ujjongás közepette pillanatok alatt elhagytuk a szaunabuszt és rohantunk a komphoz. Ekkor ért minket a következő döbbenet, mert a másik két busz is ott állt a kikötőben, de nem voltak sehol az utasok. Sebaj, mi azért indultunk a komphoz, ahol közölték, hogy ez nem a kiénk, mivel erre nincs jegyünk!!! Hol a jegyünk? Hol az iroda képviselője??? Sehol. A másik két buszhoz vissza hurcolkodtunk és kerestük a magyarul beszélő sofőrt. Ő elmondta, hogy már kettőkor itt voltak és az ő utasaik az idegenvezetővel együtt elmentek az 5-ös komppal és nem tudják, hogy mi hogy megyünk át, majd talán jön valaki. Rohangálás és telefonálgatás következett. Nehezen ugyan, de kiderült, hogy a 21.15-ös !!!! kompra van jegyünk és majd a túloldalon vár minket (talán) valaki. Ismét 3 óra várakozás következett teljes fejetlenségben és bizonytalanságban.

Zakynthoson már vártak minket és elszállítottak a szálláshelyünkre, de ott mindenkit csak kidobtak az éjszakába, hogy majd másnap este elmondanak mindent, addig csináljon mindenki amit csak akar!!! A másnapi fogadónapon a felvilágosítás annyi volt minden le van írva olvassuk el a fizetős programokról hajlandóak csak beszélni, üdvözlő ital persze nem volt!

Összefoglalva a fejetlen szervezés miatt 6 és fél óra késéssel valamin jó néhány kilótól megszabadulva érkeztünk meg. A késések és a buszon uralkodó elviselhetetlen hőmérséklet miatt az otthon gondosan lefagyasztott ételek megromlottak.

Az utazás minősíthetetlen körülményei miatt anyagi és erkölcsi, valamint egészségbeli kárunk keletkezett. Kérem az iroda vezetőségét, hogy megfelelő kártalanításunkról gondoskodni szíveskedjenek. Az utazás során tapasztaltakról megérkezésünkkor nyilatkozatot készítettem, melyet két utitársunk tanukét aláírt. A nyilatkozatot levelemhez mellékelem.

A kártalanításunkról kérem mielőbb tájékoztassanak, nemleges esetben kénytelen leszek a megfelelő fórumokhoz (fogyasztóvédelem, média) fordulni.

Pécs, 2006. 07. 10. „

Ennyi a lényeg, remélem elég szemléltető volt.

Egyébként mi Laganasban voltunk az Alexandros apartmanban. Egyszerű a berendezés, de nagyon tiszta, a háziak rendesek kétnaponta takarítanak és három naponta ágyneműt és törölközőt cserélnek. Az elhelyezése is klassz nincs messze a központ, de mégis egy csendes kis utcában van közel a parthoz.

Mindenkinek jó utat! Ha megkaptam a választ az Aelostól ígérem jelentkezem. Ha valakinek van kérdése a fórumon szívesen válaszolok.

Pandi

     
Zakynthos Chat
*Ha nem kapsz választ azonnal,kérlek nézz vissza később!* A VENDÉGKÖNYV-ben korlátlan ideig megmaradnak a kérdések és válaszok.Tartalmasabb beszélgetésekhez érdemesebb azt használni !!! FONTOS: A Chat-et csak regisztrált felhasználók használhatják !!!
     
Zakynthos 2014 HD Video

     
Zakynthos 2012 ( HD )

     
Zakynthos strandjai

     
Villa Palmeras

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Videók
     
Hasznos dolgok
     
Solomos tér webkamera

     
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2004-07-13
     

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás