Tiramisu
2004.07.19. 20:01
TIRAMISU
Hozzávalók: 1 doboz (250 gr) növényi tejszín 1 doboz (250 gr) krémtúró 4 tojássárga 2 kanál porcukor piskóta
A piskóta áztató levéhez: 2 pohár víz 2 pohár porcukor 2 kanál nesskávé 1 kis kávéscsésze konyak
Elkészítés: 1. Elkészítjük a krémet: felverjük a cukorral a tojássárgát, hozzáadjuk a krémtúrót majd a tejszínt.
2. A piskóta áztató levébe valókat összekeverjük, majd a piskótákat egyenként gyorsan belemerítjük, vigyázva hogy nehogy elázzanak.
3. A piskótákat lerétegezzük egy körülbelül 28 cm átmérőjű kerek magas tálba vagy ennek megfelelő méretű téglalap alakúba (legjobb hosszúkás téglalap alakúban készíteni melynek a széle a piskóták szélességével megegyezik), majd az első réteg piskótára krémet kenünk, erre rétegezünk piskótát, megint krémet. A felső réteg krém legyen, melyet megszórunk bőven kakaó porral.
|