Krumplisaláta Vinegré Szósszal
2004.07.19. 19:54
KRUMPLISALÁTA VINEGRÉ SZÓSSZAL (PÁTÁTOSZÁLÁTÁ ME SZÁLTSZÁ VINEGRÉ)
Hozzávalók: (4 személyre) 4 nagy krumpli 1 kis hagyma karikára vágva 3 zöldhagyma karikára vágva 2 lk apróra vágott petrezselyemzöld 1 répa vékony szeletekre vágva és leforrázva vinegré szósz
Elkészítés: A krumplikat jól megmossuk majd héjukban puhára főzzük (vigyázat nem túlfőzzük!). Ahogy picit hűltek meghámozzuk őket, majd kihűlés után ízlés szerinti darabokra, cikkekre vágjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel (vagy ánizzsal vagy vadmentával), összekeverjük a hagymával, répával, leöntjük a vinegré szósszal és legalább 3 órát pihentetjük hütőben felszolgálás előtt hogy összeérjenek az ízek.
VINEGRÉ SZÓSZ (SZÁLTSZÁ VINEGRÉ)
Hozzávalók: (1 csésze szószhoz) 1/2 csésze olaj 1/4 csésze fehér ecet 1/2 kiskanál só és frissen őrölt bors 1 cikk áttört fokhagyma 1 kiskanál édes mustár 5 csepp Tabasco (vagy kevés csípős)
Az egészet kis mixerben jól összekeverjük. 2 hétig fedett üvegben és jégszekrényben eláll.
|