|
Biftéki
2004.07.19. 19:47
BIFTÉKI
Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (a görög biftéki mindig marhahúsból készül) 1 nagy hagyma apróra vágva vagy reszelve 1 tojás (elhagyható) 3-4 szelet (száraz)kenyér (beáztatva, kicsavarva és felmorzsolva) 2-3 leveseskanál tej (elhagyható) só, bors, oreganó, olívaolaj
Elkészítés: A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Ha nem használunk tojást hogy dietásabbá tegyük a biftékinket akkor 2-3 leveseskanál citromlevet vagy ecetet kell a masszához adni és a tejet is mellőzzük. Ebből az adagból 4 nagy lapos biftékit formálunk amelyeket grillen jól megsütünk. A legfinomabb a szénen sült biftéki, de megszokott eljárás a sütőben megsütni grillen vagy akár tepsiben krumplival. Ha ez utóbbi megoldást választjuk akkor a krumplikat megpuccoljuk, kockákra vágjuk, jól megsózzuk, borsozzuk egy tálban, majd a tepsiben elhelyezett biftékik köré és közé helyezzük majd a tepsibe a zsiradékon kívül annyi levet öntünk (víz és egy citrom leve) hogy körülbelül két ujjnyii legyen, tehát a tepsiben lévő alapanyagok feléig érjen. Ha a sütés vége felé még kéne egy kis víz lehet pótolni. A víz a sütés végére elpárolog és a gőzben a krumpli finom puhára fő, a sütés hatására pedig megpirul.
| |