MÁKÁRÓNIÁ ME KIMÁ (darált húsos makaróni)
2004.07.19. 19:46
DARÁLT HÚSOS MAKARÓNI (MÁKÁRÓNIÁ ME KIMÁ)
Hozzávalók: (4-6 személyre) 1/2 kg spagetti 1/2 kg darált hús 3-4 friss, túlérett paradicsom turmixolva vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv olívaolaj vagy egyéb zsiradék 1 babérlevél 2 cikk fokhagyma só, bors, kevés (2-3 csipet) oregánó, kevés bazsalikom 2 apróra vágott hagyma reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon. Beletsszük a darált húst és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan kavarjuk
2. Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítőket és körülbelül 45 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha időközben elfőné a levét kicsi forró vízzel pótoljuk.
3. Megfőzzük a spagettit, leszűrjük majd felhevített margarinon-vajon-zsiradékon átforgatjuk. Forrón tányérra szedjük, rápakoljuk a darált húsos mártást, megszórjuk bőven reszelt sajttal.
|