SZUTZUKÁKJA (köményes fasírt)
2004.07.19. 19:46
KÖMÉNYES FASÍRT (SZUTZUKÁKJA)
Hozzávalók: 1 kg darált marhahús 2 cikk préselt fokhagyma 1 csapott leveseskanál tengeri só 2-3 nagy kétszersült szelet (vagy ennek megfelelő száraz morzsa) 1/2 pohár vörösbor 1 enyhén felvert tojás kevés bors ízlés szerinti tört kömény (legalább 2 kiskanál) olívaolaj vagy olívazsír 1 doboz paradicsomkonzerv (400 gr) vagy 3-4 frissen turmixolt túlérett paradicsom
Elkészítés:
1. Beáztatjuk a kétszersültet vagy a száraz kenyeret a vörösborral felhígított vízbe. Kicsavarjuk, felmorzsoljuk a kezünkben és betesszük egy tálba amibe előzőleg beletettük a darált húst, a sót, borsot, köményt, a fokhagymát és a tojást. Az egészet jól összedolgozzuk.
2. A masszából hosszúkás fasírtokat formálunk (körülbelül egy szokásos mititei-nél rövidebb és jóval kövérebb formájuakat) miközben a kezünket borral nedvesítjük. Kisütjük őket az olajban vagy a zsírban, egy tálra pakoljuk, félretesszük.
3. A tepsibe, a megmaradt és forró olajba belezúdítjuk a paradicsomkonzervet vagy a mixelt friss paradicsomokat (legjobb ha a magokat előzőleg eltávolítjuk), sózzuk, teszünk egy csipet cukrot és addig főzzük amíg besűrűsödik (körülbelül 15 percig).
4. A mártást a szutzukikra öntjük és rízzsel, tésztafélével, kuszkusszal vagy sült krumplival tálaljuk.
|