Zöldséges Makaróni
2004.07.19. 19:38
ZÖLDSÉGES MAKARÓNI SÜTŐBEN (MÁKÁRÓNJÁ SZTO FURNÓ)
Hozzávalók: 1/2 kg spagetti 2 cukkini 3 paradicsom 2 hagyma 5 leveseskanál vaj vagy margarin a besamelnek 2 leveseskanál vaj vagy margarin a zöldség pirításához 5 leveseskanál liszt 1,5 l tej 1 leveseskanál Colman por-mustár (elhagyható) 20 dkg reszelt sajt 2 felvert tojás kapribogyó (elhagyható) egy kevés morzsa
Elkészítés: 1. Elkészítjük a besamelt a fennt megadott alapanyagokból.
2. A hagymát és a cukkinit megreszeljük, megsózzuk, kicsöpögtetjük, kinyomkodjuk és megpirítjuk őket az erre való vajon.
3. A spagettit két perccel kevesebbet főzzük az előírtnál.
4. Összekeverjük a makarónit a besamel 4/5-vel. Egy közepes tepsit (pizzaformát) kikenünk vajjal, megszórjuk a morzsával és beletesszük a besameles makarónit. Erre rátesszük a megmaradt besamelt. A karikára vágott paradicsomokból kivesszük a magot, ráfektetjük őket a besamelre, kicsit belenyomva őket a mártásba. Megszórjuk kapribogyóval és 180-200 fokos sütőben megsütjük kb. 35 percig.
|