|
Spenótos rizs
2004.07.19. 19:44
SPENÓTOS RÍZS (SZPÁNÁKORÍZO)
Hozzávalók: 1 1/2 kg friss spenót 1 csésze rízs 1 vöröshagyma apróra vágva 3 friss zöldhagyma apróra vágva 1 kötés friss ánizs vagy kapor 4 turmixolt friss, érett paradicsom só, bors 1 csésze olívaolaj
Elkészítés: 1. Megtisztítjuk, megmossuk a spenótot, nagyobb darabokra vágjuk majd szűrőbe tesszük, megsózzuk, hagyjuk kifolyni a levét. Megmossuk a rízset és lefolyatjuk róla a vízet.
2. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk benne az apróra vágott hagymákat, hozzá adjuk a spenótot, az ánizst és hagyjuk megfonnyadni, megpuhulni a spenótot. Hozzáadjuk a paradicsomot, 2 csésze vizet majd ha felfőtt hozzáadjuk a rízset, 5 perc fövés után leoltjuk a tűzet alatta és a fedelet nem megemelve hagyjuk a rízst megpuffadni (20 perc). Rögtön tálaljuk egytálételként.
| |