|
Besamel krém készitése
2004.07.19. 19:39
BESAMEL KRÉM (KRÉMA BESAMÉL)
Hozzávalók: 1 csésze liszt vagy corn-flour 4 csésze tej 4-5 kanál vaj vagy 1 csésze olívazsír 2 tojás 1 csésze reszelt sajt (parmezán tipusú) só, bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés: Fehér rántást készítünk, a felhevített zsiradékba tesszük a lisztet és egészen világosra pirítjuk kavarás melett (pár perc). Hozzáöntjük sűrű kavarás melett a forró tejet lassacskán, sózzuk, borsozzuk, szercsendiózzuk. Körülbelül 10 percig főzzük nagyon lassú tüzön és sűrű kavarás melett. Ha nem kavarjuk odasül. A főzési időnek értelemszerűen annyit kell tartania amennyi ahhoz kell hogy a krém besűrűsödjön. Lehúzzuk a tűzről, megvárjuk míg langyos lesz majd hozzáadjuk a két tojást, jól belekeverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Ha esetleg túl sűrűre sikerül, tejjel lehet hígitani. Ha túl híg addig kell főzni míg besürűsödik. Megj.: Ha véletlenül becsomósodna a besamel, a mixerben pár perc alatt újra "ki lehet simítani".
| |