Darás Diós
2004.07.19. 20:00
DARÁS DIÓS (KARIDÓPITA)
Hozzávalók:
1 1/2 csésze liszt 1 1/2 csésze cukor 2 csésze dara 5 tojás 250 gr tört dió 200 gr margarin 2 kiskanál sütőpor
|
|
Szirup:
2 csésze cukor 4 csésze víz 1 darabka narancshéj 1 fahéjdarabka
Elkészítés:
1.A mixerben habosra kavarjuk a tojásokat a cukorral.
2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a búzadarát, a sütőporos lisztet, a diót és addig kavarjuk míg jól összeáll a massza.
3. Egy közepes tepsit kizsírozunk, beleöntjük a nem túl folyós, de még önthető masszát és 35-40 percig sütjük közepes sütőben (180 ºC).
4. Mikor a beleszúrt éles késre vagy kötőtűre nem ragad semmi, kikapcsoljuk a sütőt, fokozatosan kihűtjük majd ha már langyos ráöntjük lassacskán a meleg szirupot. Másnapra a szirupot teljesen felissza a sütemény és tálalható.
|