Csokoládés Mignon
2004.07.19. 20:02
CSOKOLÁDÉ MINYON (TRUFÁ SOKOLÁTÁ)
Hozzávalók: 500 gr háztartási keksz 250 gr puha margarin 500 gr porcukor 3 tojás 3-4 lk kakaó 1-2 vaniliapor 1 kis borospohár konyak 1 csésze tört dióbél vagy mandulabél 1-2 csésze minyon csokoládéreszelék
Elkészítés: 1. Habosra keverjük a cukrot a tojássárgákkal és a margarinnal.
2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét majd felváltva és vigyázva belekeverjük a kakaót és a vaniliaport, majd a dió vagy mandulabelet.
3. A kekszet apróra morzsoljuk és meglocsoljuk a konyakkal.
4. Mindent összekeverünk és jól összedolgozunk. Kis labdácskákat formálunk, meghempergetjük őket a csokoládéreszelékben és egymás mellé helyezzük őket egy olyan tálra melyet betehetünk a mélyhűtőbe. Letakarjuk fóliával és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Utána kivesszük, egymásra halmozzuk egy tálban és a jégszekrényben tároljuk.
|